Epizoda 92: Bojana Pavlović

bojana yt

Biografija:

Bojana je završila master studije iz finansijskog menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama veštačke inteligencije na beogradskom univerzitetu. Bojana ne čuje ništa osim svog unutrašnjeg glasa, a ipak odlično govori. Govori i engleski. Zvuči nemoguće jer je govor refleksija onoga što čujemo, ali je moguće! Njen sluh su njene oči. Bojana ima izrazito razvijene kognitivne sposobnosti, fotografsku memoriju i logičko rezonovanje. Život stavlja u matematički kontekst. Sama je utabala put budućim generacijama rušeći barijere i predrasude.

Opis epizode:

Ova epizoda je posve drugačija od svih prethodnih, kako po tematici, tako i po sagovornici. Najavili smo da ćemo se u ovoj godini dotaći nekih novih tema, a jedna od njih, i pritom veoma važna je i tema inkluzije i diverziteta. Na ovu temu, u kontekstu IT industrije, razgovarali smo sa Bojanom Pavlović koja nam dolazi iz kompanije Merkle. Bojana je žena neverovatne energije i iskustva, radi na poziciji Staffing & Operations menadžera, a diverzitetom i inkluzijom se bavi tokom cele svoje profesionalne karijere obzirom da i sama ima lični izazov sa kojim se bori veći deo života. Zašto su ove teme bitne, kako su marginalizovane grupe često izvor inovacija, te kakvi sve pristupi postoje, kako se postavljaju KPI-evi i strategije kada su inkluzija i diverzitet u pitanju, o svemu tome smo razgovarali sa Bojanom.

Bojana Pavlović, Staffing & Operations Manager @ Merkle DACH – https://www.linkedin.com/in/bojana-pavlovic-msc-60b2082a/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Vožnja života’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top