Epizoda 81: Đorđe Janković

djordje yt

Biografija:

Đorđe je nagrađivani kreativni direktor koji je svoju karijeru započeo u agenciji Leo Burnett Beograd i tokom 7 godina učestvovao u osmišljavanju kreativnih kampanja za brendove poput A1 Srbija (Vip mobile), Jelen Pivo, Doncafe, Aqua Viva, P&G, Banca Intesa, Jaffa. Karijeru nastavlja u Zagrebu kao kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey. Osim što je creative lead na klijentu A1 Hrvatska, učestvuje i u drugim projektima za Ikea i WWF. Upoznaje se sa design thinking metodologijom i po povratku u Beograd pridružuje se Miši Lukiću i njegovoj biznis dizajn kompaniji New Startegy na poziciji Chief Creative Business Designer. Tokom svoje karijere sa svojim timovima osvojio je preko 30 najbitnijih lokalnih i regionalnih nagrada: Effie, Golden Drum, IdejaX, Young Lions, Kaktus, Ueps, Somoborac, Mixx. Početkom 2021. godine pokreće Friday Finally, kreativnu agenciju za komunikaciju i dizajn sprintove.

Opis epizode:

Danas smo svedoci kako su novije industrije (IT, gaming) uspele da se izbore za kadrove, da im ponude zanimljivija radna mesta i veće plate, a da advertajzing koji je važio za dream job, i o kom smo mi sujetni kreativci mislili da nema boljeg mesta za rad, sada se suočava sa odlascima i deficitom radne snage. Šta je suština problema, kako su to rešile kolege u regionu, te koja su sve rešenja da rad u advertising industriji ponovo bude sexy, razgovarali smo sa Đorđem Jankovićem, osnivačem agencije Friday i predvodnikom jednog novog talasa u srpskoj advertising industriji.

Đorđe Janković, Managing Partner & Creative Director @ Friday – https://www.linkedin.com/in/djordje-jankovic/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Ovo je marketing’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top