Epizoda 78: Nevena Sofranić

nevena yt

Biografija:

Nevena Sofranić se devet godina bavi zapošljavanjem IT profesionalaca i ekspert je u tom domenu. Sa 25 godina započela je preduzetničku karijeru osnivanjem agencije za IT regrutovanje – Omnes Group, a danas se u potpunosti posvetila razviju platforme na kojoj svako može biti regruter i zapošljavati putem preporuka, Recrooit. Godinama je aktivna u zajednici i vrlo često deli svoje znanje i iskustvo.

Opis epizode:

Priča o nedostatku i kvalitetu kadrova u IT industriji ne gubi na značaju posledjih par godina. Sve je više faktora koji utiču na zapošljavanje i privlačenje talenata u kompanije, pa smo želeći da čujemo kako zaista danas stoje stvari u našoj IT industriji, te koji su to svetski trendovi kada je privlačenje talenata u pitanju pozvali Nevenu Sofranić, devojku koju cela zajednica poznaje i koja je prilično dugo u ovoj tematici koja je i njena profesionalna karijera. Razgovarali smo o svim aktuelnim temama vezanim za nove trendove u zapošljavanju u IT industriji, pomenuli smo hiring freeze, great resignation, dobre i loše prakse u privlačenju talenata, te trendove poput diverziteta i inkluzije…

Nevena Sofranić, Founder @ Recrooit.com – https://www.linkedin.com/in/nevenasofranic/

Nevena preporučuje:
Ebook: https://blog.recrooit.com/e-books/recruiting-tutorials/how-to-create-candidate-persona/ 
Programeri o HR: https://www.reddit.com/r/programiranje/comments/xodjgl/comment/ipy6x0n/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Strategija plavog okeana’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top