Epizoda 77: Matija Ilić

matija yt 1

Biografija:

Matija Ilić je završio smer Menadžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Godinu dana proveo je na studijama na Millikin Univerzitetu, Ilinois, gde se po prvi put susreo sa marketingom u praksi. Trenutno je na poziciji Digital Senior akaunt u agenciji Direct Media. Pored agencijskog posla aktivno se bavi DJ-ingom i osnivač je više gradskih party brendova među kojima je najzvučniji 2000late, jedne od najvećih redovnih žurki u zemlji (prosečna posećenost 5000 ljudi po događaju). Još jedna od njegovih pasija je blokčejn tehnologija, trenutno je na online studijama u ovoj oblasti na Zigurat Institutu i Univerzitetu u Barseloni. Iako je trenutno samo interesovanje, nada seda će u budućnosti imati prilike da radi na disruptivnim tehnologijama poput ove.

Opis epizode:

Matijin background i interesovanja su nam omogućila da pričamo o digitalnom marketignu iz više uglova.Prvi deo razgovora smo razgovarali o nečemu što za Matiju predstavlja 9-17h posao, i titula Senior Digital Account Manager u agenciji Direct Media. Kada spojite kreativu, organizaciju, media planiranje i klijente, dođete to veoma zanimljivih uvida u advertising industriji, pa je prvi deo razgovora obeležila priča o radu sa velikim klijentima sa fokusom na FMCG segment, prirodu oglašavanja, te neke specifičnosti kada su u pitanju veliki klijenti i klijenti iz posebnih niša poput FMCG-a. Drugi deo razgovora, odnosno deo o mikro digitalnom marketingu je priča o Matijinom studentskom projektu koji se održao do danas i koji predstavlja najpoznatiji brend gradskih žurki u Beogradu. Upravo na ovom terenu Matija ima mogućnost da testira svoje ideje koje kasnije primenjuje u agencijskom poslu i na velike klijente. Dva veoma zanimljiva ugla na rad u oblasti digitalnog marketinga i priča kako dosada može da vas dovede do nekih potpuno neverovatnih projekata i zanimljivih oblasti.

Matija Ilić, Senior Digital Account Manager @ Direct Media United Solutions – https://www.linkedin.com/in/matilic/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta: 
– OTP banka 
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Ovo je marketing’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top