Epizoda 74: Predrag Tončev

predrag yt 1

Biografija:

Peđa je iskusni strateg, strastveni preduzetnik, edukator i kreativni lider sa više od 18 godina plodnog iskustva u različitim industrijama. Pošto je veći deo svoje karijere proveo u obrazovanju, tehnologiji, obrazovanju, marketingu i industriji zabave, Predrag je imao ključnu ulogu u konceptualizaciji i uspostavljanju pionirskih brendova, koncepata i velikih manifestacija širom Evrope i Bliskog istoka. Osnivač je SAE Instituta u Beogradu (2010), Srbija, član najveće svetske mreže za digitalno medijsko obrazovanje. Nedavno je osnovao i novu obrazovnu instituciju, Iron Gate Academy, kako bi podigao nivo obuke u oblastima IT-a i sajber-bezbednosti. Uživa u radu sa mladima i željno preuzima predavanja na raznim univerzitetima. 
Tokom poslednje decenije, Predrag je bio jedan od osnivača u nizu glavnih događaja u UAE, uključujući nagrađivani festival za film i stripove na Bliskom istoku (Middle East Film & Comic Con), prvi ESL E-Sports turnir (Games15), prvo izdanje anime i manga festivala (Anime16), i vodio niz ključnih umetničkih i kulturnih izložbi, uključujući Sikka Art Fair, Art Dubai, Shindagha Poetry House i mnoge druge. Takodje, radio je i na nekoliko paviljona koji su predstavljali svoje države na Svetskom Sajmu Inovacija (Expo Dubai 2020). 
Danas je fokusiran na qxperience, hibridni savetodavni kolektiv u Dubaiju i Beograd gde ima ulogu osnivača i kreativnog stratega.

Opis epizode:

Danas je za uspeh potreban poseban mindset, ali neke stvari bez obzira na vreme ostaju nepromenjive: suština ispred forme, zasnivanje poslovanja na pravim vrednostima, međusobno razumevanje i fokus na važne stvari. Peđa nosi izuzetno iskustvo sa inostranih tržišta, bogato formalno obrazovanje, a ono što je posebno jeste vrlo jasno i koncizno razmišljanje kada je u pitanju poslovanje u 21. veku. Razgovarali smo o nekim elementarnim stvarima kada je biznis u pitanju, ali i o aktuelnim temama i izazovima  koje su prisutne na našem tržištu: ulaganje i razvoj kadrova, employer branding u kontekstu kreiranja DNK-a kompanije u vidu pravih vrednosti, čestog nerazumevanja oko uloge marketinga u poslovanju, te nerealnih očekivanja od digitala…

Predrag Tončev, Chief Energy Officer @ QXperience
https://www.linkedin.com/in/predrag-toncev-5321453/
http://qxperience.com/
https://www.linkedin.com/company/qxperience/

Predrag preporučuje:
Magazini:
Harvard Business Review
SLOAN Management Review
Wired Magazine
Monocle Magazine
Knjige: 
Good To Great, Jim Collins
The Infinite Game, Simon Sinek
Out Of Our Minds, Ken Robinson

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:
Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija 

2. Partneri podkasta: 
– OTP banka 
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Vožnja života’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top