Epizoda 72: Jelena Roksandić

jelena yt 1

Biografija:

Jelena radi kao Busniess Developer Specialist u IT sektoru. Tokom studija bila je predsednica međunarodne studentske organizacije ESTIEM u Novom Sadu i organizovala je događaje u Srbiji i širom Evrope. Prvi posao u prodaji radila je u Grazu u Austriji za jedan od biotech startup-ova.Pre dve godine aktivno je krenula da koristi LinkedIn kao kanal prodaje i trenutno broji preko 13.000 pratilaca.

Opis epizode:

U ovoj epizodi se bavimo temom Business Developmenta iz ugla IT industrije. Jelena je u razgovoru opisala svoje iskustvo i način na koji ona pristupa ovoj funkciji, te smo u razgovoru pomenuli sve elemente koje po njoj Business Development sadrži i koji su esencijalni za uspešno bavljenje ovom rolom. Građenje mreže konekcija, konferencije, odnos BizDev-a i prodaje, softveri i alati, sve ovo su tačke kojih smo se dotakli u našem razgovoru o ovoj funkciji.

Jelena Roksandić, Business Development Specialist – https://www.linkedin.com/in/jelena-roksandi%C4%87/

Jelena preporučuje:

Predlozi za čitanje:
Business Development/Sales: 
1. To sell is human by Daniel Pink
2. Combo prospecting by Tony Hughes
3. Let’s get real or let’s not play by Mahan Khalsa and Randy Illig
4. Tech-powered sales by Justin Michael
5. Million pound LinkedIn message by Daniel Disney 

Non-Business Development/Sales: 
1. How to win friends and Influence People by Dale Carnegie
2. The 48 Laws of Power by Robert Greene
3. The ONE Thing by Gary Keller and Jay Papasan 

Edukacija 
1. Dikcija by MainPoint 
2. Business Development Foundation on LinkedIn Courses

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:

Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija 

2. Partneri podkasta: 
– OTP banka 
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Ciljevi’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.

Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top