Epizoda 68: Dragana Grbić

dragana yt 1

Biografija:

Dragana je konsultant za razvoj digitalnih proizvoda. Svoju karijeru započela je kao Project manager baveći se upravljanjem razvojem kompleksnih i usko specijalizovanih društvenih mreža, a odatle se razvila i pristrasnost ka Agile metodologiji koju praktikuje u svom radu poslednjih 10 godina. Osim agencijskog i startup iskustva, Dragana poslednjih godina radi kao samostalni konsultant, sarađujući sa klijentima širom sveta gde im pomaže da uspešno implementiraju Agilne metodologije u svoj proces kao i da uspostave temelje za uspešno sprovođenje Discovery faze u okviru razvoja digitalnih proizvoda, sa posebnim naglaskom na poboljšanje korisničkog iskustva (UX).

Opis epizode:

Kreiranje proizvoda koji će korisnici želeti i koristiti nikada nije imalo veći prioritet. Pritom, iskustvo u korišćenju tih proizvoda je danas jednako važno kao i sami proizvodi. Upravo o načinu kreiranja digitalnih proizvoda koje će korisnici želeti, kroz Discovery fazu, kao jednu od bitnijih faza u kreiranju digitalnih proizvoda, pričali smo sa Draganom Grbić. Pored Discovery faze, dotakli smo se ponovo Agile, Lean i Scrum metodologije, malo smo objasnili sve faze razvoja digitalnih proizvoda, te kroz neke veoma zanimljive premiere približili Discovery fazu.

Dragana Grbić, konsultant za razvoj digitalnih proizvoda – https://www.linkedin.com/in/grbicdragana/

Dragana preporučuje:

Knjige:
Alberto Savoia – The Right It
Dan Olsen – The Lean Product Playbook: How to Innovate with Minimum Viable Products and Rapid Customer Feedback

Za praćenje na LinkedIn-u:
Tim Herbig
Teresa Torres

Linkovi:
Product discovery – Otkrivanje proizvoda
MVPs in UX design 
Why a discovery phase is a must have for your project
Pretotyping 

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:
Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija 

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Scrum Masterclass’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top