Epizoda 66: Ivana Gusić

ivana yt 1

Biografija:

Ivana je Direktor internih operacija u kompaniji Devtech i bavi se upravljanjem programima i procesima u IT industriji. Kroz rad u Austriji, Holandiji, Irskoj (u Facebook-u tj. sadašnji Meta) i Srbiji na vođenju globalnih programa i procesa, Ivana je zavolela rad na rešavanju kros-funcionalnih problema i povećavanju efikasnosti procesa u rastućim i velikim kompanijama. Ono što je uvek motiviše u poslu je korišćenje tehnologije i inovacija za pravljenje pozitivnih promena u društvu.

Opis epizode:

Ivanino bogato iskustvo u radu u velikim tehnološkim kompanijama nam je pomoglo da razgovor u ovoj epizodi posvetimo nekim funkcijama i ulogama koje nastaju u kompanijama njihovim rastom, te predstavljaju veoma zanimljive pozicije za rad. Objasnili smo šta rade Project i Program menadžeri, koje su razlike između ovih pozicija, šta su to Ops i šta rade Operations menadžeri… Za one koji se traže u IT industriji veoma zanimljiva epizoda sa dosta primera i paralela između različitih industrija. 

Ivana Gusić, Direktor internih operacija @ Devtech – https://www.linkedin.com/in/ivanagusic/

Ivana preporučuje:
Knjige – business related

Knjige – not related to business

Web lokacije/Newsletteri

  • Andreessen Horowitz: http://www.16z.com  
  • LinkedIn Learning: One of the “Six Sigma” belt path courses by Dr. Richard Chua

People to follow on LinkedIn

Pored onih ociglednih izbora poput Richard Branson i Bill Gates, preporucila bih i:

  • Martin Harbech – LinkedIn ‘Top Voice’ in Technology & Innovation
  • Brené Brown – Author of six #1 New York Times best sellers, research professor, lecturer and podcast host  
  • Adam Grant – Organizational psychologist at Wharton + #1 NYT bestselling author
  • Simon Sinek – Author at Simon Sinek Inc.

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:
Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija 

2. Partneri podkasta:
– OTP banka – https://www.otpbanka.rs/
– kompanija Mastercard – https://www.mastercard.rs/sr-rs.html
– kompanija Idea – https://online.idea.rs/
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa

U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Strategija plavog okeana’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top