Epizoda 65: Nikola Vrdoljak

nikola yt

Biografija:

Nikola ima više od 15 godina iskustva u poslovnom menadžmentu, digitalnom marketingu i komunikacijama. Suosnivač je i direktor 404, vodeće hrvatske PR i digitalne marketinške agencije. Nikola je takođe osnivački partner kompanije Shape, koja je specijalizovana za razvoj, dizajn i upravljanje proizvodima digitalnih proizvoda, veb sajtova i mobilnih aplikacija. Bio je član osnivačkog tima Veekend Media Festivala u Rovinju i bio je njegov programski direktor 13 godina. Nikola je i suosnivač godišnje nagrade SoMo Borac, koja prepoznaje najbolje digitalne projekte u regionu, a uskoro će proslaviti 10. godišnjicu postojanja.

Opis epizode:

Zaista je bilo veliko zadovoljstvo ugostiti Nikolu u ovoj epizodi i popričati sa njim o stanju advertajzing industrije i medija u regionu. Nikola ima neverovatno iskustvo i veoma širok ugao gledanja na stanje u marketinškoj industriji, pa je u ovoj epizodi podelio sa nama i svoja zapažanja kada je u pitanju promena poslovnog okruženja, digitalitacija, te kako se danas menjaju biznis modeli medija… Pričali smo i o tome kako su oni postavili stvari u svojoj 404 agenciji, koja iako nije deo neke holding advertising grupe, predstavlja veoma veliki sistem sa 170 zaposlenih, postavljen po merilima digitalne ekonoimije 21. veka. Razgovor naravno nije mogao proći vez pominjanja Weekend Media Festivala, čiji je Nikola bio deo godinama, i naravno SoMo Borca, najveće regionalne nagrade za digital dostignuća. 

Nikola Vrdoljak, Director/Partner @ 404 Agency – https://www.linkedin.com/in/nikolavrdoljak/

Nikola preporučuje:

Benedict Evans – bivši član Anderseen Horowitza radi sjajan pregled svega što se događa u techu s puno referenci na medije i marketing.
https://www.ben-evans.com/

Ben Thompson – vjerojatno najbolji tech analitičar koji s Tajvana analizira Silicon Valley i sve što se događa u svijetu techa. Često kompleksan ali vrijedi truda
https://stratechery.com/

Zeynep Tufkec – poznata istrživačica medija i tehnologije s dubokim insightima. Puno je vremena provela na covid krizi al se nadam da je ponovo na osnovnoj temi koju obradjuje na zaista sjajan način. 
https://www.theinsight.org/

Scott Galloway – zabavan, čitljiv a insightful
https://www.profgalloway.com/

Marko Rakar i mračni newsletter. Uvid u niz zanimljih i važnih tema jednom tjedno.
https://mrak.org/email-newsletter/

Knjiga Lazara Džamića o content marketingu koja je obavezna za pročitati
https://amzn.to/2KAMakE

I na kraju, vjerujem da treba čitati što više povijesti, sociologije, psihologije, ekonomije i što god vam pomaže bolje razumijeti društvo. Eric Hobsbawm je sigurno koristan, njegov pregled dugačkog 19. stolječa i nastanka Zapadnog društva kakvog imamo danas je vjerojatno nešto najbolje što možete pročitati. 

Eric Hobsbawm o dugačkom 19. stolječu, serijal koji se sastoji od tri dijela.
Link na prvi – https://amzn.to/3QC7Eiz

I za kraj, čitajte i pretplatite se na dobre novine.

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a: Upravljajte svojom digitalnom administracijom i fakturisanjem lakše, sigurnije i brže – sa bilo kog mesta i kada to vama odgovara. Dočekajte spremni prelazak na elektronsko fakturisanje uz Banqup platformu za eFakture, koja se nalazi u mts ponudi. https://mts.rs/Poslovni/Digital/Poslo…

2. Partneri podkasta:
– OTP banka – https://www.otpbanka.rs/
– kompanija Mastercard – https://www.mastercard.rs/sr-rs.html
– kompanija Idea – https://online.idea.rs/
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Ovo je marketing’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top