Epizoda 64: Natali Delić

natali cover ytpng

Biografija:

Natali je senior lider sa 20+ godina iskustva u industriji telekomunikacija. Diplomirala je na elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i ima master diplome iz elektrotehnike, menadžmenta i poslovne administracije. 
Njena inspiracija leži u konceptu Društva 5.0 jer veruje da treba da koristimo nove tehnologije za izgradnju pravednijeg, inkluzivnijeg i zdravijeg društva. Zato je svoju ličnu i profesionalnu misiju osmislila oko tehnologija poput IoT, AI, 5G i novih menadžment praksi kao što je agilno liderstvo.
Trenutno obavlja funkciju direktora direkcije za strategiju i digital u Telekomu Srbija sa odgovornošću za strateška partnerstva, transformaciju kompanije, razvoj proizvoda i usluga i izgradnju digitalnih ekosistema kroz partnerstva i inovacije.

Opis epizode:

Digitalna ekonomija nam donosi neke nove odnose i modele poslovanja koji menjaju način kako biznisi danas funkcionišu. Digitalni ekosistemi su jedan od načina kako danas možete da gradite svoje poslovne vizije koje u svom centru imaju korisnike. U razgovoru sa Natali Delić, razgovarali smo o tome šta zapravo predstavljaju digitalni ekosistemi, kako funkcionišu, te smo na osnovu primera iz prakse, kako globalnih poput Amazona i Apple-a, tako i na primeru digitalnog ekosistema kompanije Telekom Srbija predstavili ovaj napredni način građenja poslovne vizije koji u svoj epicentar stavlja upravo korisnika i kontinualno stvara nove vrednosti za njega.

Natali Delić, Direktor direkcije za strategiju i digital @ Telekom Srbija – https://www.linkedin.com/in/natalidelic/

Natali preporučuje:

https://www.linkedin.com/company/mts-business/
https://mtsblog.rs/biznis/digitalni-ekosistem-sta-je-to-i-cemu-to-sluzi/
https://mtsblog.rs/biznis/digitalni-ekosistem-je-kao-luk/
Harvard Business Review – Ideas and Advice for Leaders (hbr.org)
MIT Sloan Management Review
Global management consulting | McKinsey & Company
https://www8.cao.go.jp/cstp/english/society5_0/index.html

Knjige:
Future is faster than you think
Team of Teams
Measure What Matters
Trillion dollar coach
Hustle and Float

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’To nikad neće upaliti’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top