Epizoda 63: Mladen Jovanović

mladen yt

Biografija:

Mladen je završio je Matematičku gimnaziju, nakon čega je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na odseku za Računarsku tehniku i informatiku. Nakon decenije provedene u dizajnu, razvoju web i softverskih aplikacija, narednu deceniju fokus je prebacio na analizu i rad sa različitim vrstama podataka.
Radio je na kreiranju, vođenju i skaliranju multidisciplinarnih timova u nekoliko lokalnih i internacionalnih startapova.
Trenutno je na poziciji AI Product Lead  u kompaniji Anari AI, a član je nadzornog odbora i vodi biznis grupu u okviru SAIS-a (Serbian AI Society), krovne organizacije u razvoju lokalnog AI ekosistema.

Opis epizode:

Nastavljamo priču o veštačkoj inteligenciji u razgovoru sa Mladenom Jovanovićem, jednim od najvećih domaćih eksperta na ovom polju. Mladen nam je u razgovoru dao jedan presek stanja o domaćem AI ekosistemu, predstavio malo detaljnije šta zapravo danas predstavlja AI i šta sve može, a šta ne može. U razgovoru smo se bavili malo i razvojem AI timova, ali i proizvoda u kontekstu specifičnosti ove tehnologije u odnosu na kreiranje klasičnih SaaS proizvoda. 

Mladen Jovanović, AI Product Lead @ Anari AI – https://www.linkedin.com/in/mladenj/

Mladen preporučuje:
https://www.coursera.org/learn/ai-for-everyone
https://www.elementsofai.com/
Serbian AI Society https://serbianaisociety.com/ 
https://serbianaisociety.com/karijera-u-ai-industriji/
WonderlandAI https://wonderlandai.com/ 
https://www.nytimes.com/2021/10/03/technology/whistle-blower-facebook-frances-haugen.html
Film Social Dilemma https://www.netflix.com/rs/title/81254224
Knjiga Rebooting AI: Building Artificial Intelligence We Can Trust

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija 

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Design Thinking’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top