Epizoda 61: Vuk Kosovac

vuk yt

Biografija:

Vuk Kosovac je svoju karijeru započeo pre skoro 20 godina u Societe Generale grupi, gde je promenio različite rukovodeće pozicije u zemlji i inostranstvu. Od 2018. godine imenovan je za člana Izvršnog odbora za rad sa stanovništvom u Srbiji i od tada se u SoGe Srbija uvode brojne inovacije u smeru modernizacije poslovanja i digitalne transformacije. Danas je Vuk član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala u OTP banci, gde je i dalje vrlo posvećen misiji inoviranja poslovanja. Član je Skupštine Inicijative „Digitalna Srbija“, Upravnog odbora Francuske privredne komore u Srbiji kao i lead mentor na programu akceleracije Katapult koji ima za cilj da poveže startape i investitore. Posvećen je digitalizaciji, inovacijama, saradnji sa startup zajednicom kao i zaštiti životne sredine.

Opis epizode:

Epizoda sa Vukom Kosovcem je posebna na više načina. Iako dolazi iz jedne tradicionalne industrije, Vuk važi za pravog lidera, inovatora i game changera. Upravo takav profil nam je trebao za razgovor na temu mindset-a za biznis u 21. veku u digitalnom ekosistemu. Kako se danas, u vremenima velikih i brzih promena, složenih društveno-političkih uslova postaviti u biznisu, kako inovirati, kako voditi i birati ljude za buduća vremena, sve su ovo bile teme i pitanja na koja je Vuk dao neke zaista sjajne odgovore i uvide.

Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala @ OTP banka – https://www.linkedin.com/in/vuk-kosovac/

Vuk preporučuje:
Ko želi da prati finansijski sektor: https://www.efma.com/
Opšte napredne menadžment teme i puno case studija: https://www.mckinsey.com/ ; https://knowledge.insead.edu/
Opšta ekonomska pismenost i trendovi: https://www.economist.com/
Tech news & trends (apps): MIT Technology review i The Information
Knjige :
– „Blink: The Power of Thinking Without Thinking“ by Malcolm Gladwell
– „Dilema inovatora“ od Klejton M. Kristensena  („The Innovator’s Dilemma: When New Technologies Cause Great Firms to Fail“ by Clayton M. Christensen)

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:
Upravljajte svojom digitalnom administracijom i fakturisanjem lakše, sigurnije i brže – sa bilo kog mesta i kada to vama odgovara. Dočekajte spremni prelazak na elektronsko fakturisanje uz Banqup platformu za eFakture, koja se nalazi u mts ponudi. https://mts.rs/Poslovni/Digital/Poslovna-resenja/eFakture

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
Svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

OTP banka Srbija će pratiocima Digitalk podcasta podeliti po pet primeraka knjiga Dilema inovatora i „Blink: The Power of Thinking Without Thinking“ koje je Vuk preporučio u ovoj epizodi. Pišite nam u komentarima ili na info@digitalk.rs kako biste osvojili ove fenomenalne naslove, a dodatna dva primerka knjige Dilema inovatora poklanjaju i naši drugari iz izdavačke kuće Finesa.

Scroll to Top