Epizoda 60: Sandra Nešić

sandra yt2

Biografija:

Sandra trenutno vodi inovacioni konsulting u ICT Hub-u. Posvećena je tome da pomogne kompanijama da otkriju različite načine da stvore vrednost svojim korisnicima, ali i biznisu i naprave željeni uticaj na svet u kom živimo. Posvetila je karijeru istraživanju i savetovanju klijenata na temu novih kreatora rasta, u isto vreme im pomažući da razviju održive inovacione sposobnosti i kulturu. 
Aktivno radi kao konsultant i mentor na projektima razvoja poslovnih ideja kako u korporativnom okruženju, kod tehnoloških startapa, tako i na inovacionim projekatima istraživačkih i akademskih institucija i projektima koji imaju za cilj transfer i uspostavljanje dobrih inovacionih praksi na drugim tržištima. Akademska karijera joj je podjednako bitna i radi kao vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije. 

Opis epizode:

U razgovoru sa Sandrom smo pričali o inovacijama, odnosno kako i zašto organizacije trebaju da inoviraju. Kako bismo vam pružili jednu zaokruženu celinu u razgovoru, krenuli smo od definicije inovacije, a Sandra nam je u 100 minuta razgovora otkrila da je za početak važno postaviti pitanje Zašto inovirati, koja sve pitanja treba postaviti organizaciji koja želi da inovira, te smo prošli put od inovacionog ekosistema, liderstva, organizacione kulture, do kreiranja inovativnog proizvoda uz neku od metodologija i tehnika koje danas dobro poznajemo, poput Lean startup metode, Design thinking-a i Agile-a.

Sandra Nešić, Head of Innovation Consultancy @ ICT Hub – https://www.linkedin.com/in/sandranesic/ i https://www.icthub.rs/

Sandra preporučuje:
The Corporate Startup: How established companies can develop successful innovation ecosystems
The Invincible Company: How to Constantly Reinvent Your Organization with Inspiration From the World’s Best Business Models
Harnessing Digital Disruption: How Companies Win with Design Thinking, Agile, and Lean Startup
Sense & Respond: How Successful Organizations Listen to Customers and Create New Products Continuously
Corporate Rebels: Make Work More Fun
What Customers Want: Using Outcome-Driven Innovation to Create Breakthrough Products and Services
Inspired: How to Create Tech Products Customers Love

Resursi za upoznavanje o temi:

  1. https://www.icthub.rs/kako-da-napravite-kompaniju-za-sledeci-vek/
  2. https://www.icthub.rs/ekosistem-za-inovaciju-kako-na-pravi-nacin-podstaci-razvoj-novih-proizvoda/
  3. https://www.icthub.rs/za-pobedu-ne-menjajte-tim-vec-nacin-rada/
  4. https://www.icthub.rs/iza-najvrednijih-svetskih-kompanija-ne-stoji-samo-jedna-dobra-ideja-nego-ceo-sistem-inovacija/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a:
Upravljajte svojom digitalnom administracijom i fakturisanjem lakše, sigurnije i brže – sa bilo kog mesta i kada to vama odgovara. Dočekajte spremni prelazak na elektronsko fakturisanje uz Banqup platformu za eFakture, koja se nalazi u mts ponudi. https://mts.rs/Poslovni/Digital/Poslovna-resenja/eFakture

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Dilema inovatora’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top