Epizoda 47: Ana Jeličić

ana yt 1

Biografija:

Ana Jeličić je sertifikovani Design Thinking facilitator sa dugom istorijom rada u oblasti  ljudskih resursa. Nakon višegodišnjeg rada u HR agencijama, svoje znanje usavršavala je kao Learning and Development Expert, u ICT Hub-u, gde je radila na projektima koji su se bavili razvojem inovativnosti kod zaposlenih u korporacijama. Poslednjih godina je najviše vremena posvetila facilitaciji različitih vrsta treninga i obuka, kao i radeći na projektima koji su primenjivali Design Thinking metodologiju. Njena misija je da se svi procesi unutar ljudskih resursa kreiraju ili unaprede primenom design thinking metodologije. Od novembra meseca 2019. partnerka je DesignThinkers Academy Adriatic koje posluje na području Adriatika. Jedan od pokretača Inside konferencije.

Opis epizode:

U ovoj epizodi se ponovo bavimo ljudskim resursima u kompanijama, ali kroz prizmu Design Thinking metodologije. Ana Jeličić, iskusni HR profesionalac, predstavila nam je i objasnila pojmove Employeee Experience i Employee Experience Design, a u razgovoru smo do detalja ušli u primenu ove metodologije, glavne segmente i naravno dotakli se najvećih izazova u primeni. 

Ana Jeličić, DesignThinkers Academy Adriatic – https://www.linkedin.com/in/ana-jelicic/

Ana preporučuje sledeće knjige:
Stephen Wendel – Designing for Behavior Change – Organizational Design
Rodrigo Magalhaes – Designing Organization Design – Organizational Design
Jamie Jacobs & Hema Crockett – Designing Exceptional Organizational Cultures – Organizational Design
Michale Lewrick, Patrick Link, Larry Leifer – The Design Thinking Toolbox – Design Thinking
Jeanne Liedtka, Karen Hold, Jessica Eldrigde  -Experiencing Desing – Design Thinking
O’Reilly – Mapping Experiences – Design Thinking and Employee Experience
Emma Bridger & Belinda Gannaway – Employee Experience by design – Design Thinking and Employee Experience
Jacob Morgan – The Employee Experience Advantage – Design Thinking and Employee Experience

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a: Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Design Thinking’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top