Epizoda 35: Predrag Mihajlović

otp yt

Biografija:

Predrag Mihajlović je predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija kao i predsednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije. Svoju bogatu bankarsku karijeru Predrag Mihajlović je gradio u brojnim međunarodnim finansijskim institucijama, a nakon Ekonomskog fakulteta završio je postdiplomske studije u Grenoble Ecole de Management odnosno posvećenost održivom poslovanju i ekološkoj održivostiuniverzitetu u Francuskoj sa zvanjem Doktora poslovne administracije. Mihajlović je potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje Srbije, član je Predsedništva Saveza ekonomista Srbije, u dva mandata bio je guverner Američke privredne komore, kao i predsednik Upravnog odbora NALED-a.
Kao izabrani CEO, u protekle četiri godine upravljao je sa dva najkompleksnija projekta integracije banaka na ovim prostorima, koji su rezultirali stvaranjem nove OTP banke

Opis emisije:

Gost ove epizode bio je Predrag Mihajlović, CEO i Predsednik Izvršnog odbora OTP banke. Peđa nam je u razgovoru dao uvid u integracije kroz koje je banka prošla u prethodne četiri godine, izazove koje je u integraciju donela pandemija, ali i neke od ključnih prednosti koje su kao banka imali jer su proces digitalizacije i agilne transformacije prošli pre pandemije. Nakon integracije, OTP banka Srbija poslala je jedna od najvećih banaka na našem tržištu, te je negde odgovornost prema korisnicima i samom tržištu postala veća. Zelena tranzicija poslovanja, odnosno posvećenost održivom poslovanju i ekološkoj održivosti upravo je novi strateški pravac banke ali i način odgovornog poslovanja. U kontekstu zelene tranzicije, pričali smo o novom programu Generator Zero, programu koji se godinama sprovodi u cilju podrške inovacijama, digitalizaciji i preduzetništvu. Ovogodišnje izdanje – Generator Zero posvećen je podršci i nagrađivanju inovacionih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice.

Predrag Mihajlović – predsednik Izvršnog odbora & CEO @ OTP banka Srbija – https://www.linkedin.com/in/predrag-mihajlovic-9451b555/ 

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
Jedno od ključnih strateških usmerenja OTP banke Srbija jeste “zelena tranzicija” u poslovanju, odnosno posvećenost održivom poslovanju i ekološkoj održivosti, što potvrđuje tema novog Generator Zero preduzetničkog konkursa. Generator Zero posvećen je podršci i nagrađivanju inovacionih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice. Konkurs je otvoren od 17. novembra za mikro, mala, srednja preduzeća, startap kompanije, startap neformalne timove i preduzetnike, koji se mogu prijaviti putem Generator sajta do 20. decembra 2021. godine u ponoć.

2. Partner podkasta: kompanija Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Tok gotovog novca’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top