Epizoda 34: Stefan Gajić

stefan yt

Biografija:

Stefan Gajić je najmlađi art direktor na ovim prostorima u marketinškoj i advertajzing industriji. U jednoj od prethodnih epizoda našeg podkasta, jedan pratilac je za Stefana napisao da je dečko koji menja industriju. Stefan je tek drugi umetnik iz Srbije čiji radovi su uvršteni u poznatu međunarodnu izložbu Tolerancija. Njegov raskošni talenat ga je odveo u Njujork, gde je bio stipendista svetski poznate škole za vizuelne umetnosti (School of Visual Arts).

Opis emisije:

Povod za razgovor sa Stefanom je upravo bio njegov veliki uspeh – njegovi radovi su uvršteni u svetski poznatu i jednu od najuticajnijih globalnih izložbi Tolerancija, koju je pokrenuo svetski priznat umetnik sa ovih prostora Mirko Ilić. Stefan je od početka bio visoko na listi ljudi koje smo želeli da ugostimo u podkastu i to je apsolutno opravdao u razgovoru. Pričali smo o veoma zanimljivoj i aktuelnoj temi, kako će izgledati sledeća generacija kreativnosti i dizajna namenjena generaciji Z. Osvrnuli smo se naravno na prošlost i razloge zašto danas imamo ovakvu situaciju u Srbiji kada je kreativnost u pitanju i položaj dizajnera, pričali smo o tome kako generacija Z gleda na kreativnost, da li se i kako mediji prilagođavaju u smislu dizajna, kako stojimo sa digitalnim formatima i čega sve tu ima novog. Generacija Z po svom genetskom kodu ignoriše reklame i oglase, pa smo pričali i o advertajzingu sledeće generacije, odnosno kako će se industrija oglašavanja prilagođavati novim generacijama. Na samom kraju, Stefan je pričao o svom viđenju budućnosti dizajna, ali i čitave industrije, te šta će to biti ono što će se vrednovati kada je dizajn i kreativnost u pitanju.

Stefan Gajić, Art direktor @ Direct Media United Solutions – https://www.linkedin.com/in/stefan-gaji%C4%87-62755310b/

Stefan preporučuje:
Sve knjige od Stivena Helera: http://www.hellerbooks.com/
Sve knjige od Mirka Ilića: https://ghost.mirkoilic.com/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
Protekle 3 godine e-trgovina je zabeležila značajan porast od 80 odsto svake godine, a broj transakcija na internetu dostigao je rast od 103% u 2020. u odnosu na prethodnu godinu. Prateći trendove savremenog poslovanja, OTP banka ima u ponudi e-commerce uslugu – mogućnost prihvatanja platnih kartica na web sajtu klijenta. E-commerce omogućava online prodaju proizvoda i usluga kroz prihvatanje uplata platnim karticama na sajtu korisnika, a usluga je automatizovana i dostupna 24 časa dnevno za kupce iz celog sveta. Više o ovoj usluzi možete saznati na linku: https://www.otpbanka.rs/e-commerce-funkcionalnosti/

2. Partner podkasta: kompanija Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Iskoči iz kutije’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top