Epizoda 32: Ivan Tanasković

tane yt

Biografija:

Ivan Tanasković je specijalista E-Commerce poslovanja sa više od 12 godina iskustva u Internet prodaji na domaćem i inostranom tržištu.
Dosadašnju karijeru je izgradio kroz E-Commerce startup kompanije i telekomunikacije, uvek radeći u sektoru za Internet prodaju. Vredno biznis iskustvo stiče vodeći jednu od najvećih Internet retail prodavnica kod nas, Tehnomaniju, a nakon toga znanje dopunjuje internacionalnim iskustvom u kompaniji Mozzart, vodećem priređivaču igara na sreću u jugoistočnoj Evropi. Danas ima titulu Head od E-Commerce u kompaniji Planeta Sport gde nastavlja da svojim iskustvom unapređuje sisteme online prodaje.
Osnivač je  prvog E-Commerce online magazina na Balkanu na adresi www.e-commerce.co.rs na kome je do sada objavio preko stotinu autorskih tekstova na temu internet prodaje. Član je Upravnog odbora E-Commerce Asocijacije Srbije.

Opis emisije:

Četvrti kvartal u godini, popularni (ili ozloglašeni) Q4, bio je povod da započnemo razgovore na temu internet prodaje u našem podcastu. Osim što smo prijatelji i saradnici više od decenije, Ivan je zaista vrhunski stručnjak u oblasti internet trgovine, sa bogatim iskustvom koje konstantno nadograđuje, ali i deli. Pričali smo o neophodnosti pripreme za najatraktivniji period godine kada je online prodaja u pitanju, prodajne kampanje i važni datumi, sa posebnim akcentom na Black Friday (Crni Petak) koji se i kod nas ustalio kao praznik kupovine. Ivan je za ovaj razgovor pripremio ček listu i ključne tačke koje morate preći i pripremiti ukoliko želite da spremni dočekate prodajne kampanje, i ono što je najvažnije, da ostvarite dobar rezultat. Pričali smo o celom procesu, od pripreme i odabira proizvoda, provere lagera, sinhronizacije stanja, kreiranju cena, do oglašavanja, lista čekanja, plaćanja i dostave, kao i u  načinu kako da vaša korisnička podrška kroz komunikaciju može da postane vaš upsell partner. Na kraju razgovora, malo detaljnije smo se bavili kanalima komunikacije, odnosno strategijom, planom i segmentacijom.

Ivan Tanasković, Head of E-commerce @ PlanetaSport
https://www.linkedin.com/in/ivantanaskovic/ i https://www.e-commerce.co.rs/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
Protekle 3 godine e-trgovina je zabeležila značajan porast od 80 odsto svake godine, a broj transakcija na internetu dostigao je rast od 103% u 2020. u odnosu na prethodnu godinu. Prateći trendove savremenog poslovanja, OTP banka ima u ponudi e-commerce uslugu – mogućnost prihvatanja platnih kartica na web sajtu klijenta. E-commerce omogućava online prodaju proizvoda i usluga kroz prihvatanje uplata platnim karticama na sajtu korisnika, a usluga je automatizovana i dostupna 24 časa dnevno za kupce iz celog sveta. Više o ovoj usluzi možete saznati na linku: https://www.otpbanka.rs/e-commerce-funkcionalnosti/

2. Partner podkasta: kompanija Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

I u ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Profit pre svega’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top