Epizoda 30: Vedran Rašić

vedran yt

Biografija:

Vedran Rašić je serijski preduzetnik poreklom iz Šida koji nekoliko godina unazad živi i radi u Kanadi gde razvija svoj startup Lead Delta. Ima bogato iskustvo u SaaS industriji, a za sebe voli da kaže da mu je uža specijalnost venov dijagram u kome se sreću Korisnik, Proizvod i strategije rasta. Iskustvo je sticao na visokim pozicijama u nekoliko zvučnih kompanija poput Neopix-a, Autoklose, VanillaSoft, dok je poslednjih par meseci i na poziciji savetnika u domaćem startup-u Joberty-u. Nesebično deli znanje i pomaže srpsku startup i tech zajednicu, prevashodno kroz kancelariju organizacije Serbian Entrepreneurs u Torontu čiji je koosnivač.

Opis emisije:

Vedran je u ovoj epizodi želeo da pomogne mladima koji su na početku i žele da svoje ideje pretoče u startup. Ceo proces smo maksimalno ogoleli i pojednostavili, te sveli na osnovne korake: Kako validirati ideju, lansirati i razvijati startup sa akcentom na digitalne proizvode, odnosno na Saas industriju. Na početku smo pričali kako doći do ideje – nađite problem koji treba rešavati, tražite inspiraciju na tržištu. Pričali smo koliko je bitno krenuti sa nekim osnovim pretpostavkama, ali da je esencijalno da imate neku viziju. Ključna stvar je lansirati proizvod, a kasnije raditi na pozicioniranju proizvoda i plasiranju.Prešli smo ceo put od validiranja ideje i proizvoda, lansiranja proizvoda, rasta do zajednice. Jedan razgovor gde vam je pasionirani preduzetnik dao na dlanu svoje višegodišnje iskustvo i savete koji vam mogu pomoći da izbegnete najčešće neuspehe na počecima.

Vedran Rašić, CEO @ LeadDelta – https://www.linkedin.com/in/vedranrasic/

Vedran preporučuje:

Knjiga: The Almanack Of Naval Ravikant, Eric Jorgenson
Knjiga:  The Great CEO Within: The Tactical Guide to Company Building
Besplatna verzija 
Knjiga: The Sovereign Individual: Mastering the Transition to the Information Age
Pupinova autobiografija “Sa pašnjaka do naučenjaka”
Web lokacije:
https://www.producthunt.com/ 
https://www.ycombinator.com/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
Protekle 3 godine e-trgovina je zabeležila značajan porast od 80 odsto svake godine, a broj transakcija na internetu dostigao je rast od 103% u 2020. u odnosu na prethodnu godinu. Prateći trendove savremenog poslovanja, OTP banka ima u ponudi e-commerce uslugu – mogućnost prihvatanja platnih kartica na web sajtu klijenta. E-commerce omogućava online prodaju proizvoda i usluga kroz prihvatanje uplata platnim karticama na sajtu korisnika, a usluga je automatizovana i dostupna 24 časa dnevno za kupce iz celog sveta. Više o ovoj usluzi možete saznati na linku: https://www.otpbanka.rs/e-commerce-funkcionalnosti/

2. Partner podkasta: kompanija Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

I u ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Strategija plavi okean’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu.

Scroll to Top