Epizoda 25: Nebojša Krivokuća

nebojsa yt

Biografija:

Nebojša Krivokuća je jedan od kreativaca u srpskoj marketinškoj industriji sa najviše iskustva. Po obrazovanju je diplomirani dramaturg, a na sceni se nalazi više od dvadeset pet godina. Poslednjih petnaestak godia je na poziciji kreativnog direktora u agenicji Communis. Tokom 25-godišnje karijere radio na komunikacijskim projektima za desetine internacionalnih i lokalnih brendova i kompanija. Kampanje na kojima je radio nagrađivane su na međunarodnim i domaćim festivalima za kreativnost. Autor je podcasta o pop kulturi i muzici, Prešlicavanje.

Opis emisije:

Sa Nebojšom smo započeli mini serijal razgovora o kreativnosti, koji će se provlačiti u epizodama narednih meseci. Obzirom na Nebojšino bogato i višedecenijsko iskustvo, napravili smo sjajan uvod u ovu temu, kako su se nekada pravile i producirale kampanje, kako je čitav proces bio organizovan, te koje su se to produkcione i tehnološke promene desile do današnjeg dana. Akcenat smo stavili na generacijske razlike koje su danas sve više izražene, nemogućnost neutralnosti brendova kada su vrednosti u pitanju, i naravno na uticaj tehnologije na industriju.

Nebojša Krivokuća, kreativni direktor @ Communis – https://www.linkedin.com/in/neboj%C5%A1a-krivoku%C4%87a-0677052a/

Nebojša preporučuje:

Inspirativna mesta:
http://preslicavanje.blogspot.com/
https://www.adsoftheworld.com/
https://www.theinspiration.com
https://www.martinlindstrom.com
https://davetrott.co.uk
https://campaignlive.co.uk

Preporuke za knjige:
– “The Copy Book
– Martin Lindstrom: “Brand Sense
– Martin Lindstrom: “Kupologija
– Lazar Džamić i Džastin Kirbi: “Marketing kroz sadržaj
– Frederik Pol: “Reklamokratija” (SF roman)

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
OTP banka prepoznaje da je upravljanje tokovima novca jedan od glavnih izazova u privredi i svojim klijentima nudi visok nivo ekspertize i iskustva sa primenom najboljih svetskih rešenja. Lider je u transakcionom bankarstvu uključujući faktoring poslovanje, gde zauzima 40 odsto tržišnog učešća i time značajno olakšava svakodnevno poslovanje svojih klijenata. Više o ovoj usluzi možete saznati na sledećem linku: https://www.otpbanka.rs/privreda/domaci-faktoring-privreda/

2. Partner podkasta: kompanija Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi delimo dva primerka Finesinog izdanja Najbogatiji čovek Vavilona. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu.

Scroll to Top