Epizoda 24: Danilo Novaković

danilo yt

Biografija:

Danilo Novaković je jedan od osnivača DaFED zajednice, novosadske IT zajednice koja je nastala iz sukoba mišljenja dvoje developera. DaFED je zajednica koja je u periodu od 2012.do 2019 godine organizovala i održala preko pedeset događaja koje je neretko posećivalo i preko dve stotine ljudi, a bavi se umrežavanjem i organizovanjem edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje, pre svega lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startup kulture. Danas, nakon Korone i troje male dece, Danilo vodi malu agenciju Purezeen za razvoj i dizajn web aplikacija, ima svoj mali Hub/Coworking prostor, ali i dalje mašta da nastavi dalje gde je stao sa DaFED-om. Danilo je jedan od ljudi koji žive za zajednicu i koji je zaiednici mnogo dao, jedan od najprepoznatljivijih likova novosadske IT scene.

Opis emisije:

Ova epizoda se bavi ljudima koji su posvećeni građenju i razvijanju zajednica. Relativno skoro sam saznao da za njih postoji čak i naziv – Social Butterfly. Danilo kao čovek koji je stvorio i razvio jednu od najvećih i najproduktivnijih IT zajednica u Srbiji bio je savršeni sagovornik, ali i predstavnik Social Butterfly persone. Pričali smo o tom tipu ličnosti, motivima da se baviš zajednicom, ali i budućnošću zajednica uopšte, uzimajući u obzir okolnosti u kojima živimo danas. Naravno, napravili smo osvrt na sve što je Danilo sa svojom ekipom napravio sa DaFED-om, ali smo pričali io o izazovima koji su se u proteklom periodu našli pred zajednicama, uključujući i Kovid. Šta će sve uticati na dalji razvoj zajednica, kako možemo zajedno sa kompanijama da menjamo svet u kojem živimo, na jedan romantičarski način smo izneli u ovoj epizodi.

Danilo Novaković, DaFED – https://www.linkedin.com/in/danilonovakovic/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
Protekle 3 godine e-trgovina je zabeležila značajan porast od 80 odsto svake godine, a broj transakcija na internetu dostigao je rast od 103% u 2020. u odnosu na prethodnu godinu. Prateći trendove savremenog poslovanja, OTP banka ima u ponudi e-commerce uslugu – mogućnost prihvatanja platnih kartica na web sajtu klijenta. E-commerce omogućava online prodaju proizvoda i usluga kroz prihvatanje uplata platnim karticama na sajtu korisnika, a usluga je automatizovana i dostupna 24 časa dnevno za kupce iz celog sveta.
Više o ovoj usluzi možete saznati na linku: https://www.otpbanka.rs/e-commerce-funkcionalnosti/

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi delimo dva primerka Finesinog izdanja Idealan timski igrač. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu.

Scroll to Top