Epizoda 22: Momir Đekić

momir yt

Biografija:

Momir Đekić je konsultant za digitalnu transformaciju sa višegodišnjim iskustvom. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu i poslovnu školu na Bledu u Sloveniji. Vodio je tehničke i poslovne timove u korporacijama i startapima a danas je General Manager u IT kompaniji Symphony u Beogradu. Dugogodišnji je novinar Sveta kompjutera, čiji je i kolumnist, a iza sebe ima značajno iskustvo u pisanim i štampanim medijima, televiziji i radiju. Pored svega navedenog, Momir je izuzetan govornik, veoma inspirativan, skroman i posvećen.

Opis emisije:

Sa Momirom smo nastavili razgovore na temu digitalne transformacije, ali iz jednog posve jedinstvenog ugla. Momir ima zaista bogato poslovno iskustvo, pa ipak nam se predstavio kao pisac u nastajanju. U duhu njegovog predstavljanja smo celu priču na ovu temu sveli na dosta zanimljivih primera i metafora, a kroz njih Momir je pokušao da nam objasni da je ključ u reči transformacija, a ne u reči digitalna, da je promena naša konstanta koju trebamo uvesti kao deo naše kulture…Pričali smo o tome kako su danas potrebe korisnika ključne, a da je posmatranje korisnika kroz ciljne grupe sasvim pogrešno. Na kraju, zaključili smo da je konstantno prilagođavanje ključ stvaranja konkurentske prednosti u digitalnoj ekonomiji.

Momir Đekić, Simphony / konsultant za digitalnu transformaciju – https://www.linkedin.com/in/momirdjekic/

Momir preporučuje knjige:
Malcolm Gladwell – The tipping point, Outliers, Blink, David and Goliath, Talking to strangers
Janis Varufakis – Ovaj svet može biti bolji
Toma Piketi – Kapital u XXI veku
Chris Anderson – The Long Tail, Free
Pascal Brukner – Beda blagostanja, Tiranija kajanja
Frank Herbert – Dune

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi delimo dva primerka novog Finesinog izdanja Profit pre svega. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.

Scroll to Top