Epizoda 18: Milovan Dekić

milovan yt

Biografija:

Milovan Dekić dolazi iz Nordeusa gde se bavi proučavanjem korisnika, a zvanična titula mu je User Research Lead. Pre industrije iz koje sada dolazi bio je asistent na Fakultetu političkih nauka, pa verovatno da to iskustvo u obrazovanju ima dosta sa mojim utiskom da je Milovana pravo uživanje slušati. Sa svojim kolegom Markom Jevtićem je prošle godine napisao knjigu o Design Thinking-u, što je i tema današnje epizode. Milovan je veoma prijatan sagovornik, brzo razmišlja i verovatno sagovornik koji je dao najveći broj primera iz prakse i običnog života.

Opis emisije:

Tokom prethodnih epizoda tema Design Thinking-a se nekoliko puta provlačila i pominjala, od priče o Scrum-u, preko digitalne transformacije do teme kreiranja digitalnog proizvoda. Kako sam želeo da zaokružim priču, pozvao sam jednog od autora jedine knjige na srpskom jeziku koja detaljno objašnjava ovu metodologiju, ili način razmišljanja, kako je Milovan to definisao. Kako su Milovan i Marko sami napisali u opisu svoje knjige, tako sam ja to naveo i u naslovu epizode – Design Thinking – mindset kako da stvarate proizvode koje ljudi žele. Definitivno veoma zanimljiva epizoda gde ćete shvatiti kako principi i pravila iz običnog života mogu da vam pomognu da kreirate proizvode koji zaista ljudima rešavaju neke probleme, te kako to da uradite na jedan zanimljiv, kreativan i relativno brz način.
Ako mene pitate, fenomenalna epizoda!

Milovan Dekić, User Research Lead @ Nordeus – https://www.linkedin.com/in/milovan-dekic-17260395/

Milovan preporučuje:

Knjige:  
Sprint: How to Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days, Jake Knapp
Rory Sutherland, Alchemy serijal knjiga
Competing Against Luck: The Story of Innovation and Customer Choice, Clayton M. Christensen
Putovanje nakraj noći, Luj-Ferdinand Selin

Twitter:
Paul Graham (@paulg
Naval Ravikant (@naval)

Online magazin: Psyche

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige Design Thinking. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.

U meri u kojoj mi možemo, podržavamo jednog malog proizvođača – NekShop
Pogledajte njihov online shop, velika kreativnost i dobar dizajn, a njihove majice će Vlada nositi u epizodama u narednom periodu. I NekShop vam daje 10% popusta uz promo kod digitalk na njihovom online shop-u!

Scroll to Top