Epizoda 17: Zoja Kukić

zoja yt

Biografija:

Kada u Srbiji pomene startup-e jedno od prva tri imena koja će vam pasti na pamet sigurno je Zoja Kukić. Zoja je jedan od aktivnih učesnika i aktera kreiranja startup ekosistema u Srbiji, i verovatno jedan od najvećih poznavalaca ove tematike, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Jedan je od osnivača StartIt-a, učestvovala je u osnivanju organizacije Inicijativa digitalna Srbija i bila njen programski direktor za startup ekosistem. Danas se bavi digitalnom transformacijom kompanija, ali je i domaćin jednog podcasta, She Rocks Global. Zoja je veoma posvećena zajednici, proaktivna i uvek spremna da pomogne. 

Opis emisije:

Tematiku startupa u Srbiji nisam mogao da zamislim da počnem sa drugom osobom – Zoja je jednostavno prvi i pravi izbor za sagovornika. Epizoda je dala jedan fenomenalan uvod kako je to bilo pre deset godina kada su pokretani prvi startupi u Srbiji, ko su bili pioniri i sa kojim su se to problemima suočavali.

Razgovor smo nastavili o tome gde se Srbija danas nalazi na startup mapi sveta, šta se to promenilo, a šta i dalje predstavlja problem. Možda najvažnije stvari iz ovog razgovora jesu to što je Zoja veoma detaljno objasnila šta to zapravo znači za Srbiju kao zemlju, ali i naš startup ekosistem kada neka velika globalna kompanija akvizira neki od naših startupa, i zašto je važna specijalizacija našeg ekosistema.

Temu oko startupa ćemo definitivno razvijati u narednom periodu, a razgovor sa Zojom je fenomenalan uvod u ovu tematiku. Zoja je bila divan sagovornik, i duboko verujem da će nam ponovo biti gost.

Zoja Kukić, VP Digital Transformation at Signet World // Co-host of She Rocks Global podcast

Zoja na Linkedinu: https://www.linkedin.com/in/zojaku/

Zoja preporučuje:

Portali:
www.startit.rs
www.netokracija.rs

Knjiga:
Design Thinking, Marko Jevtić, Milovan Dekić
Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity, David Allen

Newsletters:
https://pitchbook.com/
https://www.cbinsights.com/
https://www.theinformation.com/
https://www.ben-evans.com/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige Dilema inovatora. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.

U meri u kojoj mi možemo, podržavamo jednog malog proizvođača – NekShop
Pogledajte njihov online shop, velika kreativnost i dobar dizajn, a njihove majice će Vlada nositi u epizodama u narednom periodu. I NekShop vam daje 10% popusta uz promo kod digitalk na njihovom online shop-u!

Scroll to Top