Epizoda 167: Marija Vićić

marija yt

Biografija:

Sa više od 20 godina iskustva u marketinškoj i komunikacionoj industriji, Marija poseduje iskustvo u svim oblastima komunikacija i oglašavanja. Iskustvo je gradila pored Srbije, u regionu JI Evrope i Nordijskog regiona, sa klijentima različitih kategorija. Tokom godina, vodila je komunikcione procese M&A na različitim teritorijama. Zajedno sa multidisciplinarnim agencijskim timovima i oglašivačima, kreirala je dodatnu PR vrednost na više međunarodno, regionalno i lokalno nagrađenih kampanja. Tokom saradnje sa McCann Worldgroup, najvećeg komunikacionog sistema u svetu, sarađivala je sa međunarodnim ekspetima iz svih oblasti marketinga, i bila deo kreativne zajednice čiji je cilj bio integrisan pristup na međunarodnim i regionalnim kreativnim festivalima (Cannes Lions, Clio, Eurobest, Epica…). Iz advertisinga prešla je u PR i produkciju…prethodne dve godine radila je  na razvoju novih projekata, produkciji TV serija, kao i uspešnih TV formata, poput povratka kviza „Najslabija karika“ . Bila je producent prve špansko-srpske koprodukcije TV serije Ožiljak zasnovane na internacionalnom bestseleru, najpopularnijeg španskog pisca Huana Gomeza Hurada. Projekat “Veze” na Sarajevo Film Festivalu osvojio je nagradu Female Voices kao jedna od najboljih serija u nastajanju.  Gostujuća je profesorka na master studijama na Fakultetu dramskih umetnosti.  Edukacija: EAVE, MediaExchange, Erich Pommer Insititut, SFF Cine Link Drama.
Na sve navedeno, Marija za sebe kaže da je žena hobotnica, pa se bavi i  PR i strateškim komunikacijama u agenciji Two Rivers, a vodi i produkcijske projekte produkcijske kuće Adrenalin.

Opis epizode:

Tehnologija i internet su transformisali mnoge industrije a poseban skok se desio u industriji produkcije igranih sadržaja. U sjajnom razgovoru o biznis i marketing strani produkcije, kompletnom procesu od ideje do emitovanja, formatima, načinima konzumiranja sadržaja, odnosu linearne televizije i streaming platformi, pričali smo sa Marijom Vićić, izvršnom direktorkom agencije Two Rivers, koja stoji iza nekih od najvećih domaćih produkcija i koprodukcija. Marija je veliko ime u svetu marketinga i advertajzinga u regionu sa zavidnim iskustvom, a poslednjih godina kroz rad u agenciji ima prilike da iz prve ruke posmatra i bude akter transformacije ove industrije u Srbiji.

Marija Vićić, Executive Director @ Two Rivers – https://www.linkedin.com/in/marija-vicic-a862554

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo:  https://bit.ly/4cfFdB8 
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo:  https://bit.ly/3VvRquy 
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Vožnja života” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top