Epizoda 160: Petar Atanasovski

petar yt

Biografija:

Petar se trenutno nalazi na poziciji Managing partnera u kompaniji Attic42 gde pomaže osnivačima kompanija i startupa sa svime što je povezano sa njihovim proizvodima i operacijama. Bez obzira da li se radi o razvoju kadrova, građenju proizvoda ili kreiranju i skaliranju timova i organizacija, Petar je posvećen kreiranju dodatne vrednosti i korisničkog iskustva.
Pre ove pozicije, Petar je bio na poziciji COO u kompaniji MVP Workshop, jednoj od kompanija koja je bila pionir u Evropi kada je u pitanju razvoj proizvoda na bazi blockchain tehnologiji, gde je konkretno radio na vodećim projektima. Takođe, ranije je bio na poziciji direktora proizvoda u kompaniji Celzius Network.
Vodio je i odeljenje Customer Happiness u kompaniji GoDaddy (nakon što je ManageWP akvziran od strane GoDaddy-a, a Petar je do tada bio deo upravljačkog menadžemnta Devana Technologies kompanije).
Završio je Matematički fakultet u Beogradu, kao i executive MBA na COTRUGLI poslovnoj školi. Aktivan je član Rotary E-kluba Srbija, a tokom studija bio je predsednik AIESEC studentske organizacije u Srbiji. Ljubitelj je vaterpola, ronjenja pa samim tim i voli da leto provodi na plaži ili još bolje na brodu. Tata Maše i Dee.

Opis epizode:

Petar je već bio jedan od sagovornika u Digitalk podcastu, ali kako je on jedan od pionira u Srbiji kada je u pitanju web3, sa Petrom i njegovim kolegom Mališom Pušonjom smo se dogovorili da uradimo dve epizode koje će malo više približiti koncept i principe Web3 i blockchain tehnologije. Konkretno, sa Petrom, jednim od osnivača Attic42, razgovarali smo kako se principi Web3 mogu iskoristiti kao osnova za građenje organizacija i zajednica i time rešiti neki od najvećih problema sa kojim se susreću IT kompanije i startup-i u Srbiji.

Petar Atanasovski, Managing Partner @ Attic42 – https://www.linkedin.com/in/petaratanasovski i https://attic42.com/petar

Petar preporučuje:
Edukativni projekti (Web2.5 akademija, Web3 akademija)
RAF – Master in Computational Finance
Meetupi & konferencije
Podcasti – Web3 FM
Portali – Web3 Surf
Istraživanja & canons – a16zcrypto.com
Knjige – Andreas Antonopoulos (Mastering Bitcoin, Mastering Ethereum, The Internet of Money), Chris Dixon (Read Write Own)

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo: https://bit.ly/3UmNaNl 
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo: https://bit.ly/3UjuyOu 
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Strategija plavog okeana’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top