Epizoda 156: Aleksandar Grašić

grasic yt

Biografija:

Aleksandar je stvorio Outliers edukativnu platformu sa misijom da unapredi produktivnost zaposlenih u analizi podataka i pomogne kompanijama i preduzetnicima da donose podacima vođene odluke za povećanje profitabilnosti. Kroz Outliers platformu, Aleksandar je doprineo razvoju preko 7.000 profesionalaca iz više od 1.000 kompanija i saradnja sa preko 150 kompanija, jačajući njihove data analytics timove.
Na društvenim mrežama, poznat kao @excel.grasic, Aleksandar vodi zajednicu od preko 250.000 članova, deli savete za produktivniji rad i donošenje odluka kroz podatke.Dvostruki dobitnik prestižne titule Microsoft MVP (Most Valuable Professional) u kategoriji Microsoft 365 Apps & Services, Aleksandar je priznat kao jedan od svega 3.000 globalnih eksperata, i jedini u Srbiji u ovoj kategoriji.
Pre Outliersa, Aleksandar je ostvario značajne uspehe u fintech industriji u BlackRock-u, i stekao dragoceno iskustvo u mobilnom bankarstvu i telekomunikacijama, radeći za Telenor banku, Telenor i Republički zavod za statistiku. Kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, prenosio je znanje studentima kroz predmete o ekonomiji, statistici i informatici.
Aleksandar je aktivan član u više udruženja, uključujući Upravni odbor Udruženja mladih privrednika Srbije, član Srpske asocijacije menadžera, i deo tima Srpskog društva veštačke inteligencije, gde doprinosi razvoju preduzetništva i profesionalnog usavršavanja.

Opis epizode:

Bilo da ste preduzetnik ili velika kompanija, danas je više nego ikad važnije da pratite vaše poslovne aktivnosti kroz prikupljanje i analizu podataka kako biste doneli prave poslovne odluke. O osnovnim ekonomskim principima poslovanja, analizi podataka i edukaciji na ovu temu, razgovarali smo sa Aleksandrom Grašićem, osnivačem edukativne platforme Outliers i zajednice na društvenim mrežama excel.grasic, kao jednim od najvećih strućnjaka na ovim prostorima kada su u pitanju edukacije na temu analize podataka i donošenje odluka kroz podatke.

Aleksandar Grašić, Founder @ Outliers  – https://www.linkedin.com/in/aleksandar-grasic-2b85ba3b/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo: https://bit.ly/3xk0kTC
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo: https://bit.ly/3xhu9Eh
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Uticaj | Psihologija ubeđivanja” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top