Epizoda 154: Branislav Vujović

branislav yt

Biografija:

Branislav je osnivač i član uprave New Frontier Group, predsednik upravnog odbora NF-Innove, digitalni entuzijasta, poslovni anđeo i mentor, investitor, gostujući profesor na IEDC Management školi na Bledu, gostujući predavač na FEFA fakultetu u Beogradu, autor mnogih članaka i radova o digitalnoj revoluciji i digitalnoj ekonomiji. Magistrirao je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.
Pre osnivanje NF grupe poslovno iskustvo je sticao u Gradskom zavodu za statistiku kao sistem programer;  u Ljubljanskoj Emoni kao pomoćnik direktora; Computer Associates International (CA) u Beču od Tehničkog direktora do Starijeg potpredsednika firme; EMC2 Beč, kao Direktor Istočne Evrope i u New Frontier Group (NFG) sa sedištem u Beču, kao CEO i Predsednik grupacije, sa fokusom na strategiju, akvizicije, inovacije i posebno za deo digitalnih inovacija i poslovnih modela.
Paralelno sa radom u NFG-u bavio se istraživanjem u oblasti digitalne revolucije i digitalne ekonomije. Držao je mnoga predavanja i prezentacije sa fokusom na vrednost u digitalnoj ekonomiji i razumevanje digitalnih poslovnih modela. On je i autor knjige „Izmedju 2 sveta, putovanje u digitalni svet „ 
Izabran je za člana saveta na projektu Scaling club, za skaliranje 100 najperspektivnijih startap firmi u Evropi, Evropskog Inovacionog saveta. Laureat je Povelje za izuzetnost 2021 Saveza ekonomista Srbije za izuzetni doprinos u poslovnoj ekonomiji menadžmentu.

Opis epizode:

Digitalna ekonomija polako ali sigurno nameće svoja pravila poslovanja i prilagođavanje je neminovno ukoliko želite da vaš biznis raste i razvija se u digitlanom svetu. Ukoliko stre tradicionalni biznis morate proći kroz proces digitalne transformacije, a ukoliko osnivate novu kompaniju, vaša kompanija treba od samog početka da prati pravila i postulate digitalnog sveta. O digitalnom svetu, svetu bitova, digitalnoj revoluciji, resursima u digitalnoj ekonomijim pametnom poslovanju i spregi tehnologije sa biznisom, pričali smo sa jednim od najvećih umova kada je ova tema u pitanju – sagovornik Digitalk podkasta bio je Branislav Vujović, digitalni entuzijasta, predavač i profesionalac koji se više decenija bavi spregom tehnologije i biznisa i pomaže kompanijama da ovu promenu prođu što lakše i bezbolnije. 

Branislav Vujović, digitalni entuzijasta – https://www.linkedin.com/in/branislav-vujovic-abbb121/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo: https://bit.ly/497293s 
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo:  https://bit.ly/43mmeBJ 
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Uticaj | Psihologija ubeđivanja” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top