Epizoda 15: Goran Jankuloski

goran yt

Biografija:

Goran je jedan od osnivača (uz Miloša Skokića)  marketinške agencije Žiška, po meni jedne od najkreativnijih ekipa sa ovih prostora. Pored toga što je završio FON koji je u poslednjih dvadesetak godina rasadnik veoma kvalitetnih ljudi, Goran se veoma uspešno bavio i debatom, a jedna od životnih pasija mu je i ragbi. Sve navedeno uz bogato prethodno iskustvo na srpskoj digital sceni mu je dalo dobru osnovu da zajedno sa svojom Žiška ekipom i dalje kreira stvari koji su drugačije, originalne i jednostavno konstantno pomeraju lestvicu na više. Da ne zaboravim najvažniju stvar, Goran je novopečeni tata.

Opis emisije:

Kada vam u epizodi gostuje neko iz agencije Žiška, morate biti sigurni da ćete pričati o nečemu drugačijem, jer jednostavno to su oni. Originalni, kreativni, drugačiji. Ovaj put smo pričali o pokušaju Gorana i agencije Žiška da uvedu promenu u organizaciju rada svoje agencije kroz uvođenje kategorije Sleševa. Obzirom da smo decenijama gađani raznoraznim accountima i account-skim derivatima pozicija u advertajzing industriji, Goran nam objašnjava šta su to Sleševi, šta se dobija ovom organizacijom posla, kako to utiče na ljude u agenciji i njihov razvoj, te kakvi su rezultati rada po ovom sistemu nakon nešto više od godinu dana…

Goran preporučuje:

Campaign magazine podcast: https://www.campaignlive.com/us/campaign-chemistry-podcast
How Stuff Works podcast: https://www.youtube.com/user/HowStuffWorks
No Stupid Question podcast: https://freakonomics.com/nsq/
People I (Mostly) Admire podcast: https://freakonomics.com/pima/
Shawn Carroll Mindscape podcast: https://www.preposterousuniverse.com/podcast/
Lex Fridman podcast: https://lexfridman.com/podcast/
Preporuke za knjige: https://www.ziska.rs/blog/najbolje-knjige-o-komunikacijama
How Brands Grow: What Marketers Don’t Know, Byron Sharp

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige Tip Of The week. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.

U meri u kojoj mi možemo, podržavamo jednog malog proizvođača – NekShop
Pogledajte njihov online shop, velika kreativnost i dobar dizajn, a njihove majice će Vlada nositi u epizodama u narednom periodu. I NekShop vam daje 10% popusta uz promo kod digitalk na njihovom online shop-u!

Scroll to Top