Epizoda 14: Nemanja Đurić

nemanja yt

Biografija:

Nemanja je studirao filozofiju, ima master iz oblasti komunikacija, a u suštini se bavi ljudima, poznavanjem njihovih potreba i problema – iz ugla tehnologije. Komplikovano zvuči ali se iza svega krije Nemanjina genijalnost da kroz prizmu tehnologije spoznaje ljudske potrebe i iz tih spoznaja kreira digitalne proizvode. Osam godina je proveo u Coca-Cola kompaniji  na nekoliko funkcija od kojih poslednja nosi naziv Digital Alchemist, a od nedavno je deo brzo rastućeg tima Microsoft Development centra u Srbiji.

Opis emisije:

Kreiranje digitalnog proizvoda je bila tema razgovora sa Nemanjom koji nas je na krajnje zanimljiv način sproveo kroz ceo proces: od pronalaženja pravog problema (Zašto su ti problemi tako bitni?), preko celog kreativnog procesa kreiranja rešenja do validacije i skaliranja. Poseban deo razgovora čine Nemanjini praktični primeri i opisi tehnika koje je sa svojim kolegama koristio unazad desetak godina. Jedan genijalan um koji gleda svet na posve drugačiji način i čije ideje su u svoje proizvode utkale kompanije poput Coca-Cole i danas Microsoft-a.

Nemanja preporučuje:

Julie Supan: https://review.firstround.com/what-i-learned-from-developing-branding-for-airbnb-dropbox-and-thumbtack

Knjiga Get Together

Podcast: Lex Fridman – https://lexfridman.com/podcast/

Neuro science: https://hubermanlab.com/

Lisa Feldman Barrett knjige:

  • How Emotions Are Made: The Secret Life of the Brain
  • Seven and a Half Lessons About the Brain

Brian Christian knjiga: The Alignment Problem: Machine Learning and Human Values

Cal Newport knjige: 

  • Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World
  • A World Without Email: Reimagining Work in an Age of Communication Overload

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige Iskoči iz kutije Seta Godina. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.

U meri u kojoj mi možemo, podržavamo jednog malog proizvođača – NekShop
Pogledajte njihov online shop, velika kreativnost i dobar dizajn, a njihove majice će Vlada nositi u epizodama u narednom periodu. I NekShop vam daje 10% popusta uz promo kod digitalk na njihovom online shop-u!

Scroll to Top