Epizoda 149: Ana Martinoli

ana yt 1

Biografija:

Ana Martinoli je redovna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) i rukovoditeljka master kursa Digitalna transformacija u medijima i kulturi, kao i gostujući predavač na katedri UNESKO MA Chair in Cultural Policy and Management. Ima 18 godina bogatog profesionalnog medijskog iskustva – na beogradskom radiju B92 bila je angažovana kao  novinarka, producentkinja i programska direktorka od 1997. do 2014. godine. Autorka je više komercijalnih i društveno odgovornih radio kampanja, kao i radio serijala. Angažovana je kao ekspertkinja na međunarodnim projektima fokusiranim na upravljanje medijima i produkciju medijskog sadržaja, medijsku pismenost i digitalnu pismenost uz podršku USAID-a, Evropske komisije i Ministarstva kulture i informisanja RS. Kao konsultantkinja, izvršna producentkinja i voditeljka učestvovala je u naučno-obrazovnoj TV seriji „U mreži“ (u produkciji SHARE fondacije, emitovana na N1 Info), koja je bila fokusirana na teme kao što su struktura interneta, virtuelna stvarnost, novo mediji, privatnost i elektronski nadzor, sloboda izražavanja na internetu. Autorka je brojnih stručnih i naučnih radova iz ovih oblasti, kao i dve knjige iz oblasti radija i podkastinga. Autorka je podkasta Iza Tvog Ekrana, premijerno emitovanog na RadioAparatu 2019. godine.

Opis epizode:

Tehnološki razvoj ubrzano menja naše okruženje, kako živimo, kako poslujemo, kako učimo… Takođe menja i način kako konzumiramo sadržaje poput medijskih i kulturnih dešavanja. Upravo oblast medija i kulture ima potrebu da se prilagodi tehnološkom razvoju, te obrazuje nove generacije profesionalaca koje će ove oblasti moći da percipiraju na jedan drugačiji način, u skladu sa vremenom u kome živimo. Fakultet dramskih umetnosti već godinama sprovodi program master studija Digitalna transformacija u medijima i kulturi, pa smo iskoristili priliku ali i činjenicu da obožava podkaste, da porazgovaramo sa Anom Martinoli, profesorkom sa FDU i rukovoditeljkom ovog master programa. 

Ana Martinoli, Fakultet dramskih umetnosti – https://www.linkedin.com/in/ana-martinoli-84a3995/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo: https://bit.ly/3uupldP
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo: https://bit.ly/3uohEpz
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Uticaj | Psihologija ubeđivanja” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top