Epizoda 145: Vanja Ljevar

vanja yt

Biografija:

Dr Vanja Ljevar je suosnivač Kubik Intelligence-a gde se nalazi na poziciji Chief Data Scientist-a, javni govornik i serijski preduzetnik. Specijalizovana je za korišćenje podataka i psihologije za generisanje najboljih uvida kada su kupci u pitanju. Doktorirala je na multidisciplinarnim studijama iz oblasti psihologije i informatičkih nauka, a specijalizovala se u oblasti profilisanja korisnika koristeći teorije iz oblasti psihologije i bihejvioralizma, kao i šablone u bazama podataka.
Vanja je ranije radila kao Data Science konsultant za DAMSL i sprovodila međunarodne projekte u više sektora uključujući maloprodaju, telekomunikacije, zdravstvo, modu i medije. Ranije je radila kao viši analitičar koji je stvorio i vodio tim naučnika za podatke u Muscle Food-u, jednom od vodećih start-up kompanija u Velikoj Britaniji.
Aktivna je u akademskoj zajednici kao član odbora na poslovnoj školi Univerziteta u Notingemu kao i gostujući predavač i supervizor za oblast mašinskog učenje na Univerzitetu u Notingemu. Objavila je nekoliko recenziranih akademskih radova, uglavnom o temama koje se odnose na korišćenje velikih podataka za društveno dobro. Njen najnoviji rad o sajber maltretiranju na Tviteru je nedavno objavio Independent.

Opis epizode:

Kada ukrstite podatke i psihologiju dobijate mnogo moćan alat koji u današnje vreme borbe za svakog korisnika može da odluči da li ćete opstati na tržištu ili ne. U razgovoru sa dr Vanjom Ljevar, Chief Data Scientistom u specijalizovanoj agenciji Kubik, pričali smo o spoju psihologije i podataka, šta to sve treba da imate od osobina kako biste se bavili ovom disciplinom, te šta to predstavljaju naši digitalni otisci i koji je pravi način da ih koristimo. Uživajte u razgovoru na temu koja će u budućnosti samo dobijati na popularnosti!

Vanja Ljevar, Chief Data Scientist @ Kubik Intelligence – https://www.linkedin.com/in/vanja-ljevar/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Unapredite svoje poslovanje uz pametna mts biznis rešenja.

2. Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo: https://bit.ly/47Boa9G
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo: https://bit.ly/3vt9MD9
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea

3. Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Uticaj | Psihologija ubeđivanja” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top