Epizoda 144: Dane Blačić

dane yt

Biografija:

Dane Blačić je kreativni tehnolog sa impresivnom karijerom dugom 23 godine, rođen 1984. u Beogradu, a trenutno sa porodicom živi u Nišu. Njegova stručnost ostavila je neizbrisiv trag na sadržajima koje je producirao za neke od vodećih emiteria kao što su NBC, beIN Sports, TSN i CBC.Sa dubokim poznavanjem tehnologije i kreativnosti, Dane premošćuje jaz između ove dve sfere i pruža najsavremenija rešenja u realtime produkciji sadržaja, XR, virtuelnoj produkciji i aplikacijama. U oktobru 2023. Danetov projekat za MSNBC i NBC News doneo mu je Emmy Award for Technical Excellence za izvanredno izveštavanje o izborima za 2022. u SAD.

Opis epizode:

O kreativnoj industriji iz ugla čoveka koji je dobio Emmy nagradu za tehnološku izuzetnost. Ovo je u jednoj rečenici opis nove epizode Digitalk podkasta gde smo u jednom sjajnom razgovoru sa Danetom Blačićem, kreativnim tehnologom i producentom razgovarali o njegovom razvojnom putu, kreativnoj industriji, novim potencijalima koji nastaju kada se u to sve umeša i gaming industrija sa svojom tehnologijom i AI. Vrlo inspirativan razgovor sa uvidima u potencijale kreativne industrije danas, tehnološka dostignuća i velike mogućnosti za razvoj karijere u ovoj dinamičnoj i brzo rastućoj industriji.

Dane Blačić, Creative Technologist & Producer – https://www.linkedin.com/in/daneblacic/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Unapredite svoje poslovanje uz pametna mts biznis rešenja.

2. Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo: https://bit.ly/3RSBJff 
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo: https://bit.ly/3HcqpFL 
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea

3. Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘Biografija Bendžamin Franklin: Prvi veliki Amerikanac’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top