Epizoda 13: Boris Dragović

boris yt

Biografija:

Boris Dragović je sagovornik sa verovatno najživopisnijom biografijom do sada. Kako je i sam rekao, možda ga je njegova majka najbolje opisala: pored svake škole koje je prošao, on je završio. Od doktorata na Kembridžu prošao je neobično zanimljiv karijerni put, od CEO pozicije u jednom od prvih srpskih startup-a KlikMee, preko mesta šefa kabineta Ministra finansija do mesta Partnera u konsultantskoj kući McKinsey i danas Chief Strategy and Transformation Officer-a u jednoj od nabrže rastućih telco kompanija u Evropi. Pored svega navedenog, Boris je višegodišnji aktivni član Gorske službe spašavanja, pasionirani sportista i otac troje dece. Boris poseduje neverovatno formalno obrazovanje i karijerno iskustvo koje na jedinstven način može da nam da uvid u funkcionisanje digitalne ekonomije.

Opis emisije:

Kao što i sama Borisova biografija sugeriše, bogato iskustvo, ali i formalno obrazovanje, dali su mi teži zadatak oko dogovora teme, kao i izazov da se uklopimo u tih nekih planiranih šezdeset minuta razgovora. Nametnule su se dve teme ali i skoro devedeset minuta epizode, ali verujem da ponovo imamo sjajnu priču: prvi deo razgovora Boris je delio svoja iskustva i važne zaključke iz svoje startup avanture, veoma važno za sve koji su na počecima bilo preduzetničke, bilo startup karijere. Drugi deo razgovora je usmeren na temu koju smo započeli pre neku epizodu a koja je izazvala dosta interesovanja – digitalna transformacija. Iz ugla nekog ko ima bogato korporativno ali i iskustvo konsultanta MacKinsey-a, Boris deli sa vama pet ključnih faktora uspešne transformacije.

Boris preporučuje:

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka

2. Partner podkasta: Mastercard

3. Partner podkasta: Masterbox
Masterbox je online platforma za edukaciju o digitalnom marketingu i biznisu. Program je koncipiran tako da učite po vašoj meri: u koje vreme želite, sa bilo kog uređaja i redosledom koji vam odgovara. Naši predavači su najbolji ljudi iz svojih oblasti, koji vas uče konkretne stvari na primerima. Ako ste makar malo u digitalu, već znate za sve njih: Istok Pavlović, Ivan Bildi, Darko Brzica, Robert Petković… Po jednoj ceni (može i na rate), dobijate pristup SVIM kursevima koji su na platformi, ali i svim novim koje u međuvremenu dodamo. Ako želite da ostvarite dva meseca pristupa gratis, ukucajte promo kod digitalk prilikom registracije i počnite sa učenjem već danas.

4. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige Vožnja života Roberta Ajgera, veliki bestseler CEO-a kompanije Dizni. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.

U meri u kojoj mi možemo, podržavamo jednog malog proizvođača – NekShop
Pogledajte njihov online shop, velika kreativnost i dobar dizajn, a njihove majice će Vlada nositi u epizodama u narednom periodu. I NekShop vam daje 10% popusta uz promo kod digitalk na njihovom online shop-u!

Scroll to Top