Epizoda 137: Stefan Despotović

stefan yt

Biografija:

Stefan Despotović je u svetu komunikacija više od 15 godina. Najpre u novinarstvu, a potom u korporativnom PR-u. Bio je novinar u dnevnom listu „Politika“, od 2008. godine, najpre na gradskoj rubrici, a potom na rubrici „Ekonomija“. Dobitnik je priznanja „Zlatno pero“ za ekonomskog novinara 2013. godine.
Od 2014. godine je prelaskom u kompaniju NIS zakoračio u svet korporativnih komunikacija, gde od 2015. godine vodi Departman eksternih komunikacija, a potom Centar za odnose sa javnošću. Najvidljiviji rezultati rada u PR-u su transformacija rada NIS-a sa medijima i u oblasti korporativnog digitala.
Sinergija i unapređenje odnosa na relaciji PR-redakcije je nastavljena i prošle godine kada je izabran za glavnog i odgovornog urednika Kvartalnog biltena Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Opis epizode:

Transformacija načina poslovanja, digitalizacija i prihvatanje širokog portfolija digitalnih komunikacija nisu zaobiše ni tradicionalne industrije poput energetskog sektora i naftne industrije, za koje po prirodi imamo mišljenje da su spore, konzervativne i zatvorene. U jednom vrlo prijatnom razgovoru, naš sagovornik u novoj epizodi Digitalk podkasta, Stefan Despotović, direktor centra za odnose sa javnošću u kompaniji NIS nam priča kroz kakve je to sve transformacije prošla komunikacija u ovoj kompaniji, prateći tržište komunikacija koje se ubrzano razvija, te kako naftna industrija koju mnogi smatraju konzervativnom zapravo čini prilično velike korake u prihvatanju tekovina digitalne transformacije kako bi bila rame uz rame s „novim“ industrijama.

Stefan Despotović, Head of Public Relations Center @ NIS – https://www.linkedin.com/in/stefan-despotovic-3a109447/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Unapredite svoje poslovanje uz pametna mts biznis rešenja.

2. Partneri podkasta:
– Kompanija NIS
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Uticaj | Psihologija ubeđivanja’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top