Epizoda 136: Miroslav Grbić

miroslav yt

Biografija:

Miroslav poslednjih dvanaest godina radi u Microsoft Development centru u Beogradu. Njegova karijera može da bude školski primer kako da se profesionalno razvijate ukoliko želite da svoj profesionalni put gradite u jednoj globalnoj kompaniji. Miroslav je Zrenjaninac, ETF-ovac i neko ko se predanim radom dvanaest godina penje lestvicama Microsoft korporacije, a danas se nalazi na poziciji Principal Group Engineering menadžera. Kroz svoju karijeru intervjuisao je skoro dve stotine mladih ljudi, a kroz svoj Dev centar u Zrenjaninu mentorisao desetine njih, te su to glavni razlozi zašto smo Miroslava pozvali da razgovaramo na temu karijere u IT sektoru.

Opis epizode:

Kriza u IT sektoru nikad nije bila izraženija i nikada nije izazivala ovoliko pažnje kao danas. Pažljivi, u želji da čujemo isključivo glas profesionalaca, ljudi koji godinama rade u industriji i pažljivo grade svoje karijere, pozvali smo u Digitalk podkast našeg prijatelja, Miroslava Grbića, koji dvanaest godina gradi karijeru za primer u Microsoft korporaciji. Iz njegovog ličnog ugla, pričali smo o krizi, industriji, outsourcing-u i product biznisu, edukaciji, školovanju i načinu kako da gradite svoju karijeru u IT industriji. Miroslav kao i uvek, konkretan, koncizan i veoma racionalan.

Miroslav Grbić, Principal Group Engineering Manager @ MDCS – https://www.linkedin.com/in/miroslav-grbic-400827121/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Unapredite svoje poslovanje uz pametna mts biznis rešenja.

2. Partneri podkasta:
– Kompanija NIS
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Design Thinking’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top