Epizoda 114: Filip Mateković

filip yt

Biografija:

Filip Mateković je direktor marketinga u kompaniji Hunch i njegov ponosni brend ambasador. Po školovanju grafički inženjer, po svojoj misiji b2b marketar i veliki fan brojeva i tabela. Duplo bankarsko korporativno iskustvo je zamenio sa fast-pace okruženjem – lokalnim startupom koji se bori sa najvećim kompanijama globalno.

Opis epizode:

B2B marketing može biti veoma zanimljiv, kreativan i dinamičan, pogotovo ukoliko ga predvodi harizmatična osoba poput sagovornika iz naše najnovije epizode Digitalk podkasta. Filip Mateković, direktor marketinga u srpskom startup-u Hunch, već godinama vodi bitku na globalnom tržištu sa titanima marketinške industrije – i pobeđuje. Kako to Filip vidi B2B marketing, koje trendove je uočio, koji su njegovi saveti za kolege, kako izazvati emocije u B2B marketingu, sve to plus još mnogo toga nam je u ovom razgovoru otkrio, ne krijući svoje emocije sa kojima pristupa svom poslu.

Filip Mateković, Head of Marketing @ Hunch – https://www.linkedin.com/in/filipmatekovic/

Filip preporučuje:
Exit Five podcast – b2b podcast i the community b2b marketara https://www.exitfive.com/
John Bonini – Some good Content – Direktor marketing databoksa, legenda, ponekad i podcast https://www.somegoodcontent.com/
Shiv Narayanan – knjiga How to Create Enterprise Value – kratko i vrlo tecno stivo za kako da rastes 🙂
Animalz blog – lepo spajaju ovaj talas AI i content marketiga https://www.animalz.co/blog/
Jason M. Lemkin – otac Saas-a, treba upijati sve sto kaze ili napise ovaj covek https://www.linkedin.com/in/jasonmlemkin/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Strategija plavog okeana’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top