Epizoda 113: Vladimir Radinović

vladimir yt

Biografija:

Vladimirov rad je uvek bio na granici radija i digitalnih medija. Kao stručnjak u obe oblasti, radio je sa mnoštvom organizacija, kompanija i medijskih inicijativa kao što su Radio Slobodna Evropa, Dojče vele, Gimlet, NPR, New York Times i B92 između ostalih. Njegovo angažovanje na polju medija zajednice na Balkanu u poslednjih 15 godina dovelo do poziva da se pridruži odboru direktora Foruma medija zajednice Evrope 2019. godine. Svoje prve radijske korake napravio je na sada već legendarnom radiju SKC. Studirao je teoriju digitalne kulture u Finskoj i Nemačkoj. 
Suosnivač je Podcast.rs, podkast platforme i produkcijske kuće specijalizovane za razvoj podkast ekosistema na Zapadnom Balkanu (u zemljama bivše Jugoslavije).

Opis epizode:

U novoj epizodi DigiTalk podcasta, ugostili smo Vladimira Radinovića, jednog od osnivača organizacije Podcast podrška i platforme Podcast.rs, kako bismo zajedno prodiskutovati prvo veliko regionalno istraživanje slušalačke publike – Sluška 2023, kao i istraživanje regionalne podcast zajednice Monitor 2023. Ovo istraživanje donelo je mnogo interesantnih uvida u to kako se konzumiraju podcasti u regionu, koje su navike slušalaca, ali i sa kojim problemima se suočavaju sami autori. Verujemo da smo ovom epizodom pomogli da se cela regionalna podcast scena i sam format bolje razumeju, te da se u narednom periodu lakše dolazi do saradnji između brendova, agencija i autora podcasta. Puno zanimljivih podataka iz istraživanja uz jednu veoma kvalitetnu diskusiju.

Vladimir Radinović, Osnivač @ Podkast Podrška – https://www.linkedin.com/in/vladimirradinovic/
https://podcast.rs/
https://podcast.rs/sluska-2023/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Trenje’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top