Epizoda 112: Petar Atanasovski

petar yt

Biografija:

Petar se trenutno nalazi na poziciji Managing partnera u kompaniji Attick 42 gde pomaže osnivačima kompanija i startupa sa svime što je povezano sa njihovim proizvodima i operacijama. Bez obzira da li se radi o razvoju kadrova, građenju proizvoda ili kreiranju i skaliranju timova i organizacija, Petar je posvećen kreiranju dodatne vrednosti i korisničkog iskustva.
Pre ove pozicije, Petar je bio na poziciji COO u kompaniji MVP Workshop, jednoj od kompanija koja je bila pionir u Evropi kada je u pitanju razvoj proizvoda na bazi blockchain tehnologiji, gde je konkretno radio na vodećim projektima. Takođe, ranije je bio na poziciji direktora proizvoda u kompaniji Celzius Network.
Vodio je i odeljenje Customer Happiness u kompaniji GoDaddy (nakon što je ManageWP akvziran od strane GoDaddy-a, a Petar je do tada bio deo upravljačkog menadžemnta Devana Technologies kompanije).
Završio je Matematički fakultet u Beogradu, kao i executive MBA na COTRUGLI poslovnoj školi.Aktivan je član Rotary E-kluba Srbija, a tokom studija bio je predsednik AIESEC studentske organizacije u Srbiji. Ljubitelj je vaterpola, ronjenja pa samim tim i voli da leto provodi na plaži ili još bolje na brodu. Tata Maše i Dee.

Opis epizode:

Previše je izazova ukoliko želite da gradite inovativne proizvode a bazirani ste u Srbiji ili regionu. Međutim, ukoliko ste prvi, ukoliko pre svih uočite priliku ili neku inovativnu tehnologiju, znate kako da tatak proizvod predstavite zajednici čiji problem taj proizvod rešava, zaista imate mogućnost da budete globalni lideri. Upravo o kreiranju proizvoda putem tehnologija koje su nove, inovativne, razgovarali smo u jednom sjajnom razgovoru sa Petrom Atanasovskim, Managing partnerom u kompaniji Attic42. Petar je čovek sa veoma velikim iskustvom i znanjem posvećen poslu i zajednici, i kroz razgvoor sa veoma konkretnim primerima i objašnjenjima nam je dao značajne uvide zašto smo prepoznati kao jedan od liderskih blockchain ekosistema na svetu, te kako da pristupimo kreiranju proizvoda sa inovativnim tehnologijama.

Petar Atanasovski, Managing Partner @ Attic42 – https://www.linkedin.com/in/petaratanasovski/
https://attic42.com/petar

Petar preporučuje:
Alan Kay – How to invent the future – link & link
Jim McKelvey – The Innovation Stack: Building an Unbeatable Business One Crazy Idea at a Time – link
Spotify Scaling Agile model

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Trenje’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top