Epizoda 100: Žarko Sakan

zarko yt

Biografija:

Žarko je od ranog detnjstva u komunikacionoj industriji.
Nakon studija u Londonu i Rimu, započinje karijeru u kompaniji S Team Bates Saatchi & Saatchi Advertising Balkans, radeći u Sofiji, Ljubljani i Beogradu. Od 2003. godine radi u New Momentu, gotovo na svim pozicijama. Od 2010. godine vodi regionalnu kompaniju New Moment koja posluje na 9 tržišta u CE Evropi. Kompanija belezi trostruki rast i jedna je od najvecih komunikacionih grupa u ovom delu sveta.
Ambasador Golden Drum festivala za Srbiju. Nagrađivan na vodećim svetskim festivalima kreativnosti, između ostalih 10 lavova na Cannes festivalu: Cannes Gold, Silver and Bronze x 3 (2017), Cannes Titanium Lion (2013), Cannes Sliver and Bronze (2015), Epica Gold, Epica Silver, CEE Creative Agency of the year Golden Drum (2013), Adriatic Agencija godine GD 2019, PR Agencija godine u Srbiji 2017, 2018, 2020, mnogobrojne nagrade na EFFIE festivalu, UEPS-u, Golden Drum-u.

Opis epizode:

Kada neko kaže da je njegova profesija njegov život, onda to ima posebnu težinu. Posebnu težinu ima i preko tri decenije kreativnog stvaranja na istoj adresi – Hilandarskoj 14. Mnogo simbolike i poveznih tačaka između današnjeg sagovornika i naše jubilarne, 100. epizode Digitalk podkasta. Naš gost, Žarko Sakan iz kompanije New Moment New Ideas, podelio je sa nama fenomenalnu priču o očuvanju tradicije u digitalno doba, o konceptu njihovog oca – Balkanskoj kreativnosti za ceo svet, te smo razgovarali o transformaciji kreativnog posla uz očuvanje bazične filozofije, o promenama koje nam je donela tehnologija u kreativnoj industriji, te smo na kraju razgovora sa Žarkom došli do zaista nekih važnih uvida i zaključaka. Jedan zaista poseban razgovor za poseban jubilej.

Žarko Sakan, Managing Director @ New Moment New Ideas Company – https://www.linkedin.com/in/zarko-sakan-05a5b51/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Samsung
Još jedan prijatelj podcasta je i kompanija Samsung, njihov najnoviji model iz S23 serije, Samsung Galaxy S23 Ultra. Ovaj model je predstavljen na globalnom nivou 01.02. i dostupan je na našem tržištu kod Samsung ovlašćenih partnera. Ovo je model sa najnaprednijom kamerom do sada i vrhunskim gejming performansama. I zaista, cela Galaxy S23 serija postavlja nove standarde kad je reč o pouzdanim, vrhunskim iskustvima korišćenja pametnih telefona.
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Kako da dođete do moćnih ideja’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top