digitalk Niš 2023

Predavanje

subota 28. oktobar

18:45 - 19:15

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Predavanje: Od startupa do korporacija i nazad: Lekcije s puta

Ivan Kovačević

Ivan Kovačević je marketinški stručnjak i tehnološki entuzijast. Ivan je napravio puni krug od preduzetništva do korporacija, agencije i produktne kompanije da bi se ponovno vratio u preduzetničke vode. Nakon početaka u vlastitoj firmi u kojoj se bavio proizvodnjom sadržaja i newsletterima, početkom 2000-ih Ivan se odlučio okušati u koorporativnim vodama. Kao jedan od prvih “digitalaca u regiji” oformio je i vodio Agrokorov tim digitalnih marketingaša gotovo 10 godina što je uključivalo gotovo sve proizvodne i retail kompanije današnje Fortenove u Sloveniji, Hrvatskoj, BIH i, naravno, Srbiji. 

Nakon što je iskušao kako je to raditi u “korporativnoj mini agenciji” pridružio se velikoj agenciji Bruketa & Žinić & Grey u trenutku spajanja sa WPP-em. Tamo je vodio digitalni tim u jednom od Greyevih hubova pod nazivom “Digital shopper” sa posebnim fokusom na omnichannel projekte. Odgovor na pitanje kako kroz povezivanje offline-a i online-a rešiti probleme tada je rešavao na strani klijenta. 

Ivanova strast za sportom i tehnologijom odvela ga je do sledeće stanice – Sofascorea, jedne od globalno najvećih live score aplikacija za praćenje sportskih rezultata i statistika prisutne u celom svetu. U ulozi CMO-a vodio je sales tim, growth tim, parnetships i content timove u Hrvatskoj i inostranstvu. Nakon nešto manje od četiri godine u produktnoj kompaniji odlučio je okušati se u razvoju vlastitog SAAS proizvoda pod nazivom Craft Technology namenjenom vinarima i pivarima, te razvoju Wine&more-a, webshopa i content portala koji priča priču i prodaje regionalna vina širom sveta. Razvoj novih tehnologija, stvaranje sadržaja i e-commerce bile su i ostale prisutna na gotovo svim stanicama Ivanove karijere. 

Scroll to Top