digitalk Media Days Niš 2023

Predavanje

četvrtak 26. oktobar

12:00 - 13:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Stanje tržišta lokalnog digitalnog oglašavanja

Aleksandar Petković

Aleksandar Petković je studirao na Elektronskom fakultetu u Nišu gde je diplomirao i stekao master diplomu na smeru za računarsku tehniku i informatiku. Iza sebe ima dugogodišnje agencijsko iskustvo u vođenju digitalnih projekata i kampanja, kao i u kreiranju širokog spektra digitalnih strategija za klijente različitih veličina i iz različitih industrija.

Nakon uspešnog dvogodišnjeg mandata kao Izvršni direktor IAB Serbia, karijeru nastavlja u okviru sistema Wireless Media Group (WMG), gde trenutno obavlja funkciju Growth direktora.

Predavač na Fakultetu za Medije i Komunikacije na predmetu “Biznis modeli u onlajn medijima”.

Ksenija Gačić

Radim u Direct-u već 5 godina kao account i moram da priznam da sam našla posao koji me zaista mnogo interesuje i gde mogu dosta toga da naučim. Na ovom mestu imam potpunu slobodu i da u većini vremena budem i kreativna. Svaki dan je neki novi izazov i neka nova prilika da se nauči nešto novo ali i da se primeni znanje koje sam do sada stekla u radu sa klijentima. Ovaj posao omogućava da prođem kroz svaki proces klijentovih kampanja od kreative, preko medijskih budžeta i strategija do samog puštanja i postavke oglasne poruke.

Jedan od osnivača studentske organizacije Bufonerija (amaterskog pozorišta) pri Fakultetu organizacionih nauka, logistička podrška u realizaciji predstava, učestvovanje u dve predstave.

Mihajlo Petrović

Mihajlo je deo MediaBrands sistema već duže od 6 godina. Prošao je celokupan put od digital media planera do vodeće pozicije u agenciji kada su online mediji u pitanju.

Upravlja svim aktivnostima i procesima klijentovog digitalnog ekosistema. Njegova specijalnost je dizajn i implementacija digitalnih strategija, obezbeđujući najviši kvalitet i doslednost digitalnih usluga.

Trudi se da prenosi svoje znanje svakodnevno ali i usvaja savete i ideje svojih kolega koje smatra odgovornim za svoj dosadašnji karijerni put.

Ne voli rad od kuće. 

Slobodan Krajnović

Slobodan Krajnović je master inženjer industrijskog inženjerstva (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad).

Zaposlen na 021 od 1999. godine. Na funkciju šefa informativne redakcije imenovan je 2002. godine, a za glavnog i odgovornog urednika 2005. Danas je suvlasnik i direktor preduzeća. Stalni je član ekspertskog medijskog tima na projektu Media Pluralism Monitor, koji realizuje Centar za medijski pluralizam i slobodu (CMPF) pri Evropskom univerzitetskom institutu u Firenci.

Član je Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i član Skupštine Asocijacije onlajn medija čiji je 021 jedan od osnivača.

Dobitnik je nagrade za najboljeg urednika lokalnih radija devet balkanskih zemalja koju mu je 2007. dodelila mreža radio-stanica SEENAPB.

Predavač je i panelista na brojnim stručnim skupovima u organizaciji Irex Serbia, Academy Deutche welle, ANEM, AOM, NDNV, Fondacije Slavko Ćuruvija, Medija centra Beograd, Medija centra Niš, itd.

Redovni je učesnik i gost brojnih međunarodnih školi, skupova i događaja u okviru radio industrije i digitalnih medija (Fridrih Ebert school – Berlin, International journalist academy – Budimpešta, European journalism centre – Milano, BBC – London, NAB – Las Vegas, Radiodays Europe – Kopenhagen/Paris, Weekend media festival – Rovinj, itd).

Stefan Despotović

Stefan Despotović je u svetu komunikacija više od 15 godina. Najpre u novinarstvu, a potom u korporativnom PR-u. Bio je novinar u dnevnom listu „Politika“, od 2008. godine, najpre na gradskoj rubrici, a potom na rubrici „Ekonomija“. Dobitnik je priznanja „Zlatno pero“ za ekonomskog novinara 2013. godine.

Od 2014. godine je prelaskom u kompaniju NIS zakoračio u svet korporativnih komunikacija, gde od 2015. godine vodi Departman eksternih komunikacija, a potom Centar za odnose sa javnošću. Najvidljiviji rezultati rada u PR-u su transformacija rada NIS-a sa medijima i u oblasti korporativnog digitala.

Sinergija i unapređenje odnosa na relaciji PR-redakcije je nastavljena i prošle godine kada je izabran za glavnog i odgovornog urednika Kvartalnog biltena Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Scroll to Top