digitalk Media Days Niš 2023

Predavanje

četvrtak 26. oktobar

18:05 - 18:50

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Primena AI u medijima u Srbiji – šta je realnost

Milan Zirojević

Milan Zirojević je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti, kao i njihov dugogodišnji novinar, voditelj i producent. Po obrazovanju je komunikolog, a svoja znanja nastavio je širi kroz dugogodišnje kreranje marketinških i strateških komunikacija. 

Neprijatelj banalnosti. Istraživač konteksta. Ne veruje u izazove, veruje samo u probleme. Strateški narativi su najvažniji.

Zoran Strika

Zoran je odgovorni urednik portala 021.rs. Sarađivao je sa medijima Cenzolovka, KRIK, Vreme, VOICE, Javniservis.net. Dobitnik je nekoliko novinarskih nagrada, među kojima su i nagrada za najboljeg mladog novinara u Srbiji (2019) i nagrada Udruženja novinara Srbije za najbolji uređivački koncept (2021).

Jana Jacić

Jana Jacić je urednica medijskih sadržaja na kultnom požarevačkom mediju Boom93. Jana je master profesor engleskog jezika i književnosti, koja nakon osmogodišnjeg rada u prosveti počinje da radi kao urednica na portalu Boom93. Pored rada u medijima, bavi se edukacijama u sferi razvijanja veština medijske pismenosti kod mladih.

Iva Parađanin Lilić

Iva Parađanin Lilić je autorka Tampon zone, podkasta, platforme i megafona za ženske glasove. Iva je novinarka, aktivistkinja i autorka dokumentarnih filmova. Nakon završenih studija istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu karijeru je počela na televiziji B92 radeći kao novinarka i repoterka.

Nakon godinu dana prelazi u produkciju VICE gde se okreće temama ženskih prava i obrađuje ih kroz tekst i dokumentarne filmove. Njen dokumentarac “Neželjene ćerke Crne Gore” o selektivnim abortusima ostao je zapažen u regionu i bio prikazan na nekoliko filmskih festivala. Radila je kao urednica Active sekcije u ELLE magazinu, a zatim i kao urednica kulture na portalu BURO247.

Kroz svoj rad, kontinuirano se zalaže se za promovisanje ispravne medijske slike žene i prevenciju nasilja nad ženama putem adekvatnog saopštavanja o njemu. Dobitnica je i BEFEM nagrade za feministički medijski doprinos i članica je grupe Novinarke protiv nasilja.

Pavle Zlatić

Pavle Zlatić je stručnjak za digitalne medije sa dve decenije iskustva u medijskoj industriji. Radio je na uredničkim i menadžerskim pozicijama u štampanim, digitalnim medijima i integrisanim redakcijama, medijskom konsaltingu i razvojnim programima – kako sa malim redakcijama i organizacijama, tako i u velikim sistemima. Trenutno je u IREX-u, na poziciji Vođe tima za digitalni razvoj na projektu Mediji. Inovacije u Srbiji.

Scroll to Top