Nenad Ilijic square
digitalk Niš 2023

Nenad Ilijić

Co-Founder & CEO @ Ingsoftware

Nenad je kao mali želeo da bude vozač đubretarskog kamiona, a pošto je to bilo u vreme kada su svi želeli da budu vojnici, profesori itd. njegovi roditelji su često morali da idu na razgovor u školu. Malo je nedostajalo da postane astrofizičar, ali se ipak opredelio za inženjersku karijeru i kaže da i dan danas beži od kuće i s posla da bi programirao u C++ jer to mu je prva ljubav još sa početka srednjoškolskih dana.

Dosta sluša podkaste, a ako nisu vezani za posao, onda su to uglavnom teme vezane za fiziku, astrofiziku, istoriju, sociologiju i sl. Ingsoftware je osnovao zajedno sa svojim drugom s fakulteta Mimom, s kojim i danas vodi kompaniju u kojoj voli puno toga, a posebno opuštenu atmosferu i prijateljske odnose među zaposlenima. Pre nego što je postao CEO, bio je Project Manager i Business Development Manager u kompaniji, a radio je i na niškom Elektronskom fakultetu kao saradnik na projektima.

Kao rođeni Nišlija svoju ljubav prema rodnom gradu pretvorio je u jednu lokalnu inicijativu za oživljavanje Niša kao regionalnog tehnološkog centra.

Predavanje

subota 28. oktobar

11:00 - 12:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Zašto su lokalna saradnja i udruživanje važni?

Scroll to Top