Esko Kurtic square
digitalk Niš 2023

Eško Kurtić

Magistar grafičkog dizajna, multimedijalni i tattoo umetnik

Eško Kurtić je poznati i priznati umetnik i Magistar grafičkog dizajna iz Niša. Svoj umetnički put je bez posebnog plana započeo davne 1995 godine crtajući grafite. Uprkos velikoj borbi za život zbog zdravstvenog problema sa 14 godina spoznaje svoje talente. 

Jedan je od pionira i pokretača u oblastima kojima se bavi. Stekao je kako regionalno, tako i međunarodno priznanje. Poseduje znanja iz grafičkkog dizajna, brendiranja, ilustracija, UI/UX dizajna, 3D, fotografije, kaligrafije, vajanja, oslikavanja murala, NFT, kao i tetoviranja. 

Prošao je put od ručnog izvođenja do današnje digitalizacije, IT-a i gaming-a.Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama, likovnim kolonijama, najvećim festivalima kako u zemlji tako i širom sveta. Svoje znanje i iskustvo delio je i kao predavač. Jedan od govornika na TEDx u Nišu. Snagom svoje kreativnosti i znanja postao je Eško Kreativna Fabrika.

Radio za različite domaće i strane klijente, uključujući IT i Gaming kompanije (kao Lead designer i Art direktor), škole, fakultete, festivale, državni i nevladin sektor. Neki od klijenata su mu: REDBULL, MTV LOVE FEST, PHILIP MORRIS, JONSSON & JONSSON, PINGDOM, ATOMIA, VIRGIN UNITE, VAPIANO, AIK BANKA. Pored toga brendirao je luksuzne rakije, vina i Craft piva. 

Bio je Art direktor na projektu za Holivudski film BETA TEST. Poseduje brojna odlikovanja i sertifikate iz svih navedenih oblasti, kao i jako retke Tattoo sertifikate legendarnih imena, a sarađivao je i sa najboljim svetskim tattoo umetnicima. 

Veliki doprinos daje unapređenju i razvoju lokalne zajednice u oblasti kulture. Kao muralista je od monumentalnog oslikavanja postao međunarodni prvak. Predstavljao je Srbiju na najvećim festivalima murala na svetu, MOS, WRITE 4 GOLD, LIKE IT ART. Njegovi radovi su opisani u mnogim svetskim i domaćim ekskluzivnim časopisima i portalima, čime je proglašen za jednog od najboljih umetnika kako kod nas i u svetu. Ono što se može izvući iz njegovog rada i njegove životne priče jeste da velikim trudom svoj san pretvorio u javu.

Predavanje

subota 28. oktobar

10:30 - 11:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Predavanje: Trip down memory lane

Scroll to Top