darko mirkovic square
digitalk Niš 2023

Darko Marković

Designer \ Entrepreneur

Darko Marković, poznatji kao DARMAR, je priznat dizajner/umetnik i preduzetnik rođen u Beogradu. Ima desetine nagrada u svojoj biografiji, uključujući Lamborghini stipendiju u Milanu, kao i prvo mesto na prestižnom Artstation Challenge i CGTALK Challenge.

DarMar stvara zadivljujuće 3D konceptne dizajne za filmsku/igračku i produktivnu industriju. Tokom svoje karijere, razvio je jedinstveni i revolucionarni proces 3D dizajna – koji potpuno istražuje potencijal 3D-a u izborima dizajna i značajno smanjuje procese.

Njegovi radovi su više puta objavljivani i predstavljeni javnosti u časopisima, portalima i drugim medijima. Takav talenat privukao je pažnju velikih klijenata kao što su COLDPLAY, MATRIX 4, SONY, OUTCAST GAME, STAR TREK PICCARD, DOUBLE NEGATIVE, POLYGON PICTURES i mnogi drugi.

Brendovi poput Wacom-a i Benq-a primetili su potencijal u njegovom harizmatičnom nastupu i odlučili da ga angažuju kao ambasadora svojih proizvoda.

U isto vreme, poslednjih 9 godina radio je na fascinantnom naučnofantastičnom projektu nazvanom Inside44. Ovaj projekat prikazuje čitav svemir naučne fantastike u kojem glavni junak ima dijabetes tipa 1 i inspirisan je događajima iz njegovog stvarnog života, kao i svojim srpskim poreklom u današnjem svetu.  

DarMar je prepoznatljivo ime na međunarodnim predavanjima širom sveta, uključujući Indiju, Bugarsku, Francusku, Češku Republiku, Srbiju i Italiju.

Predavanje

nedelja 29. oktobar

14:15 - 15:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Keynote: Izaberi sebe, nije zlato sve sto sija

Scroll to Top