Epizoda 97: Dušica Lukić

dusica yt

Biografija:

Dušica Lukić je Product Manager sa više od desert godina iskustva u pravljenju digitalnih proizvoda. Žena sa iskustvom rada u velikim korporacijama koja ulazi u startup svet kao su-osnivač startup-a Joberty. Završila je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i nekoliko semestara na fakultetima MIT (Manipal Institute of Technology) Indija i Middle East Technical University u Turskoj. Strastveno priča na teme o razvoju proizvoda, žene u IT-ju i o preduzetništvu.

Opis epizode:

Nova epizoda Digitalk podkasta nam nosi priču o važnoj ulozi Product menadžera, sa fokusom na kompanije koje razvijaju digitalne proizvode. Sagovornica u ovom razgovoru nam je Dušica Lukić, Product menadžer i koosnivač jednog on naših najpoznatijih startup-a, Joberty platforme. Sa Dušicom smo razgovarali ko su zapravo Product menadžeri, kkav je profil idealnog product menadžera, te smo se bavili razlikama ove uloge u outsourcing i product kompanijama, koliko je ova uloga zapravo važna, ali i koje su to najčešće greške koje Product menadžeri prave. Ceo razgovor je naravno bio iz ugla višegodišnjeg iskustva koje je Dušica sticala u brojnim kompanijama, ali nam je fokus bio na njenom radu i ulozi u Joberty-u. Upravo kroz primer Joberty-a u razgovoru sa Dušicom prošli smo i kroz razvojni put jednog digitalnog proizvoda, te prošli kroz sve važne faze razvoja.

Dušica Lukić, Product Manager & Co-Founder @ Joberty – https://www.linkedin.com/in/dusicalukic/

Dušica preporučuje:
Knjiga: “Inspired” – Marty Cagan
Dodatni resursi:
www.svpg.com – Silicon Valley Product Group
https://blog.joberty.rs/uloga-product-menadzera/
https://www.svpg.com/product-manager-job-description/
https://www.svpg.com/value-and-viability/
https://www.svpg.com/the-role-of-domain-experience/
Agile Product Ownership in a Nutshell

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Scrum Masterclass’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top