Epizoda 52: Darko Dujič

darko yt 1

Biografija:

Darko Dujič je prisutan na regionalnom tržištu digitala više od deceniju. Jedan je od zaslužnih za otvaranje kancelarije Google-a za Adriatic regiju, i bio je jedan od prvih ljudi koji je vodio. Karijeru je posvetio razvoju digitalnih biznis modela, a poslednjih pet-šest godina intenzivno razvija e-commerce tržište u regionu, što kao osnivač kompanija, što kao konsultant nekih od najvećih online prodavnica. U Sloveniji je uspeo da napravi najveću comparison shopping platformu u regionu sa preko hiljadu partnera i više od pet miliona proizvoda na platformi. 

Opis epizode:

Sa Darkom smo pričali pre svega o stanju tržišta elektronske trgovine u Srbiji i regionu, novim modelima i na koji način se danas možemo uspešno baviti e-commercom u regionu. Uporedili smo i objasnili pojmove market place-a i comparison shopping platformi, kolika je uloga tehnologije danas u online trgovini, te gde se tu nalazi naš potrošač.
Darko je veoma pasioniran u svom poslu, a njegovo iskustvo koje nosi sa svih tržišta u regionu ali i šire u ovom razgovoru je dalo neke zaista sjajne uvide i brojke.

Darko Dujič, CEO @ WeTeh – https://www.linkedin.com/in/darkodujic/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a: Upravljajte svojom digitalnom administracijom i fakturisanjem lakše, sigurnije i brže – sa bilo kog mesta i kada to vama odgovara. Dočekajte spremni prelazak na elektronsko fakturisanje uz Banqup platformu za eFakture, koja se nalazi u mts ponudi. https://mts.rs/Poslovni/Digital/Poslovna-resenja/eFakture

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Profit pre svega’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top