Epizoda 43: Miroslav Aničin

miroslav yt

Biografija:

Miroslav je profesionalac sa preko 30 godina iskustva koji radi kao konsultant u domenu projektnog menadžmenta, business analize i business process managementa. Voli da kaže da mu je specijalnost spasavanje IT projekata koji su u problemima. Bio je predsednik PMI ogranka Srbija (Međunarodni institut za projektni menadžment). Vodio je brojne uspešne projekte, uglavnom u domenu IT i organizacione transformacije. Upravljao je projektima implementacija ERP sistema, velikih e-Commerce rešenja, kao i projektima razvoja različitih aplikativnih rešenja. Poseduje gomilu nekakvih sertifikata čije skraćenice i značenja možete videti na njegovom LinkedIn profilu.

Opis epizode:

Kroz razgovor sa Miroslavom nastavili smo temu o Agile-u i agilnosti koja je na samom početku podcasta izazvala puno pažnje. Miroslavov ugao gledanja, kao konsultanta koji se preko trideset godina bavi projektnim menadžmentom, vođenjem projekata i agilnim transformacijama u kompanijama, potrudili smo se da predstavimo koncept Business Agility-a koji zapravo predstavlja put i sve neophodne procese koji su potrebni da se dese kako bi jedna kompanija prešla put agilne transformacije. 

Miroslav Aničin, Senior Agile Project Manager & Agile Coach @ Toptal USA – https://www.linkedin.com/in/manicin/

Miroslav preporučuje:
Knjige:
 “The Science of Successful Organizational Change” by Paul Gibbons
“Leading Change” by John P. Kotter
Web sajtovi:
https://businessagility.institute/
https://www.scaledagileframework.com/business-agility   
https://www.pmi.org/disciplined-agile

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS
Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na jednu od usluga MTS-a: Dočekajte spremno eFiskalizaciju uz kompletnu podršku koju nudi mts. Na raspolaganju su vam rešenja, koja obuhvataju android uređaje najnovije generacije, sa SIM karticom za stalnu vezu sa internetom, aplikaciju fiskalne kase i mogućnost Cloud portala naprednih funkcionalnosti za bezbedno čuvanje svih podataka i poslovnu analitiku, kao i održavanje i podršku stručnog tima 24/7. https://mts.rs/Poslovni/Fiskalizacija

2. Partneri podkasta:
OTP banka
– kompanija Mastercard
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta: Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ’’Scrum Masterclass’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/

Scroll to Top