Epizoda 27: Darko Brzica

darko yt

Biografija:

Darko Brzica je u svetu SEO-a već devet godina. Iskustvo je sticao u svim relevantnim agencijama koje se primarno bave SEO-m, a danas je vlasnik sopstvene agencije Occam Digital, kao i kompanije Bonfi Media koja se bavi razvijanjem igaming affiliate sajtova. 
Darko godinama aktivno doprinosi razvoju SEO zajednice učešćem na brojnim konferencijama u Srbiji i regionu. Već neko vreme je prisutan kroz svoj osnovni kurs na MasterBox-u, a upravo se sprema da objavi jedan sveobuhvatni SEO kurs –  SEO na Kvadrat sa svojim partnerom Dušanom Novakovićem.

Opis emisije:

Ovom epizodom smo ušli u oblast digitalnog marketinga o kojoj se manje priča, i možemo reći da je nepravedno zapostavljena. SEO zajednica je jaka, dobro povezana, mnogo voli da deli znanje, ali je poput zatvorenog ekosistema. Želeli smo da otvorimo temu optimizacije za pretraživače, a Darko Brzica, predstavnik novosadske scene i jedan od onih koji su potekli iz čuvene ekipe iz agencije Dejan SEO. Pričali smo kako se nekada radio SEO, gde je danas ova scena u Srbiji, šta se promenilo. Poseban deo smo posvetili objašnjavanju konteksta SEO oblasti u okvirima digitalnog marketinga i njegove uloge.
Verovatno najzanimljiviji deo razgovora za našu publiku će biti priča o karijeri u ovoj oblasti, ko su pravi profili ljudi za SEO, te kako je najbolje upustiti se u SEO vode.Darko je bio fenomenalan sagovornik, sjajna epizoda kao uvod u SEO temu, mnogo praktičnih saveta i preporuka.

Darko Brzica – https://www.linkedin.com/in/darko-brzica/ i https://seonakvadrat.com/

Darko preporučuje:

Knjiga – The Good Book of SEO, Radomir Basta
diggitymarketing.com/blog/
www.gsqi.com
www.mariehaynes.com
neilpatel.com

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: OTP banka
OTP banka prepoznaje da je upravljanje tokovima novca jedan od glavnih izazova u privredi i svojim klijentima nudi visok nivo ekspertize i iskustva sa primenom najboljih svetskih rešenja. Lider je u transakcionom bankarstvu uključujući faktoring poslovanje, gde zauzima 40 odsto tržišnog učešća i time značajno olakšava svakodnevno poslovanje svojih klijenata. Više o ovoj usluzi možete saznati na sledećem linku: https://www.otpbanka.rs/privreda/domaci-faktoring-privreda/

2. Partner podkasta: kompanija Mastercard

3. Prijatelj podkasta: kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa
U ovoj epizodi delimo dva primerka Finesinog izdanja Druga šansa. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu.

Scroll to Top