Epizoda 170: Miloš Đekić

milos yt

Biografija:

Od studentskog lidera, kroz uloge programera, konsultanta, digitalnog producenta, osnivača zajednica i kompanija, rukovodioca inženjeringa i operacija do Product Management lidera u kompaniji PSPDFKit gde menja svet dokumenata. Miloševa šarena karijera sastoji se od nekoliko neuspešnih projekata, jednog uspešnog startapa, mnoštva zadovoljnih kijenata, saradnika, mentora i učenika.
Danas je privilegovan zato što je njegov posao, pored vaspitanja troje dece, pravljenje izuzetnih vrednosti i iskustava kroz softver i digitalni sadržaj.

Opis epizode:

Šta zapravo danas predstavlja product menadžment? Šta je realnost, a šta hajp? Koliko je teško danas uvesti product menadžment u kompanije? Strateške i operativne strane product menadžmenta. O svim ključnim elementima i ulogama produkt menadžmenta, lokalnom tržištu i problemima sa kojima se suočavamo, ali i sa predlozima kako zajednica može da reši deo problema, razgovarali smo sa Milošem Đekićem, profesionalcem koji se godinama kali i usavršava u raznim sferama IT industrije a danas je na poziciji VP of Product u kompaniji PSPDFKit. Preporuka za sve da epizodu dogledaju do kraja, Miloš je u poslednjem delu epizode kao pravi pripadnik zajednice posvećen edukaciji i deljenju znanja spremio veoma vredne poklone za naše pratioce!

Miloš Đekić, VP of Product @ PSPDFKit – https://www.linkedin.com/in/mdjekic i https://produktivnost.rs/en

Miloš preporučuje:
Lenny Rachitsky, moj omiljen izvor na temu Product Management. Ima besplatan i plaćeni newsletter gde zaista jako redovno šalje fenomenalne stvari, ima podcast gde dovodi apsolutne autoritete iz različitih industrija. Svaka preporuka.
Marty Cagan, osnivač Silicon Valley Product Group i verovatno najjače ime danas u Product Management sferi. Izdao je nekoliko knjiga (imam ih sve, ova poslednja je nepročitana dobio sam je sa pre-ordera iz USA) i sve su zaista inspirišuće. Navedene su na dnu ulinkovane stranice.
– Paweł Huryn, alternativa Leniju. Ima Product Compass, koji je i newsletter i galerija resursa (plaćeno), ali ja više volim da pratim šta izbacuje na društvenim mrežema, ponekad mi nešto bude provokativno da poželim da se više informišem. Super su mu i plaćeni resursi.

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Usluge Raiffeisen banke za stanovništvo koje preporučujemo:  https://is.gd/o7bBb0 
Usluge za mala i srednja preduzeća Raiffeisen banke koje preporučujemo:  https://is.gd/su4Dw1 
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “FOMO | Strah od propuštanja” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top